Pedagogu konkursa kandidāte - Santa Veidemane

Kandidāte uz nomināciju "Labākais skolotājs vispārējās izglītības programmas 1.- 12. klašu grupa 2011./2012.mācību gadā"- Santa Veidemane no privātās pamatskolas "Gaismas tilts 97".

 

Raksturojums

Privātās pamatskolas „Gaismas tilts 97” skolotājas Santas Veidemanes radošais darbs ar audzēkņiem, viņas  darinātās rotas, lietišķās mākslas darbi, fotogrāfijas neatstāj vienaldzīgu nevienu.

Saviem audzēkņiem Santa māca meklēt neparasto savās rokās – sākt ar tām radīt. Sākot no pavisam vienkāršām lietām, padarot tās par īpašām. Tā krāsas saplūst un izveido neatkārtojamus rakstus zīda šallēs, tā fantāzijas lidojums parastas lietas pārvērš līdz nepazīšanai, tā ģipsis kļūst ne tikai par celtniecības materiālu.

Dzīves sajūta ir lielā mērā atkarīga no vides, kurā tu dzīvo, tāpēc Santu ikdienā vada pārliecība - apliec ap kaklu pašadītu šalli, rotājies ar pašdarinātu rotu, iemūžini fotogrāfijā mirkli dabas vai kādu interesantu detaļu dzīves un tev atvērsies pavisam citi apvāršņi.

Tā arī rotu darināšana pie Santas atnāca pavisam spontāni, bet ir pārliecība, ka valkātājām tiek dota daļa no savām pozitīvajām izjūtām. Radot tās – un tas parasti notiek vēlās stundās, kad dienas darbi ir nolikti pie malas, tajās ievērts Santas dzīvesprieks.

Ja vien ir vēlēšanās, varat ar ziepes kopā „savārīt”...

  Drukāt