1.aprīlī, 19.00 Baložu pilsētas kultūras namā KAZANOVAS ORĶESTRIS

 

 

Kazanovas orķestra koncerts Kazanova spēlē roku. Pie diriģenta pults Toms Rēķis.

 

Ieeja Ls 2,00 ar drauga karti (bez kartes Ls 2,50).

 

Vairāk par Kazanovas orķestri: www.kazanovaorchestra.lv

 

 

Kazanovas orķestris (KO) ir radies 2008. gada rudenī, kad Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 12. klases puišiem dzima ideja, ka skolas uzvedumam Kazanovas mētelis nepieciešams orķestris. Pateicoties lugas nosaukumam, orķestris ir ieguvis Kazanovas vārdu. Toms Rēķis uzņēmās diriģenta lomu, lai gan pats spēlē klarneti un profesionāli diriģēšanu nav mācījies.

 

Sākotnēji vairāk gan mazam ansamblim līdzīgais orķestris sastāvēja no ģitāras, basģitāras, bungām, flautām, čella un pāris vijolēm. Pēc divu gadu kopīgas muzicēšanas, orķestrī spēlē ap 50 cilvēkiem un tajā ir pārstāvēti gandrīz visi iespējamie instrumenti: vijoles, alti, čelli flautas, klarnetes, obojas, fagots, mežragi, trompetes, tromboni, arfa, basģitāra, ģitāra, klavieres, bungas un citas perkusijas. Savukārt, neparastākais instruments ir paštaisīti orķestra zvani. Orķestra repertuārā ir Johans Sebastians Bahs, Queen, Līvi, Imants Kalniņš, Hans Zimmer, The Scorpions, Sam Brown, Metallica, Endrū Loids Vēbers un citi.

 

Lai arī neviens no Kazanovas Orķestra mūziķiem, sākot ar pašu diriģentu, kas studē ķīmiju, nav profesionālis, viņi ar lieliem panākumiem uzstājušies Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Rīgas Stradiņa Universitātes aulā, Rīgas Ekonomikas augstskolā, LMA organizētajā karnevālā Vuelo Carnaval, Olaines kultūras namā, Valmieras Biznesa Inkubatorā un citur, kā arī ieguvuši Zelta Zivtiņas stipendiju sava talanta attīstībai un jauniešu programmas AWARD draugu īpašo balvu.

 

Preses materiālu sagatavoja:

Māra Zandersone
Kazanovas Orķestra valdes lockele
E-pasts: mara.zandersone@gmail.com
Tālr.: +371 26327991
Twitter: kazanovaorch

 

Papildus informācija:
Timurs Tomsons
Kazanovas Orķestra biedrības valdes loceklis, menedžeris
Tālr.: +371 26760176
E-pasts: timurs.tomsons@gmail.com
Twitter: kazanovaorch

 

  Drukāt