Ķekavas kultūras namā darboties sācis Tautlietu klubs
 
Meteņos, latviešu gada sākumā, Ķekavas kultūras namā savu darbību sāka jauna pašdarbības iniciatīva - Tautlietu klubs. Izzinot savas tautas garamantas - dainas, dančus un dziesmas un citas folkloras bagātības, ieklausoties mūsu senču un līdzcilvēku dzīvesgudrībā un pieredzē, mēs apvienojam tradīcijas un pieredzi. To visu mēs ietvērām vienā vārdā - tautlietas! 
 
Klubā aicināti darboties gan bērni kopā ar vecākiem, gan jaunieši, gan vecmāmiņas un vectētiņi. Tautlietu klubs kopā sanāk reizi nedēļā, pirmdienu vakaros plkst. 18.00 Ķekavas kultūras namā. 
 
 
 
 
 
Līdz šim esam tikušies divas reizes! Pirmajā reizē uzzinājām kad un kā mūsu senči atzīmēja Matīsa dienu, kas ir pirmā kukaiņu diena pavasara cēlienā. Iepazināmies arī ar Latvijas šī gada kukaini – skudrulīti – mazu vērtīgu vabolīti, kas cīnās ar sliktajiem meža parazītiem.
Vakar, 1. martā, Tautlietu klubā smaržoja priežu pumpuru tēja un degustējot šo smeķīgo un veselīgo dzērienu uzzinājām gan to, kad un kā priežu pumpuri jāvāc, gan to, kādas vērtīgas vielas koncentrējas tieši priežu pumpuros.
Nākamajā tikšanās reizē sāksim runāt par Pavasara saulgriežiem jeb Lielo dienu, dalīsimies pieredzē kā labāk izplaucēt koku un krūmu zarus un mācīsimies kādu jaunu latviešu danci!
 
Bet 23. martā plkst 18.00 kultūras nama viesību zālē aicinām uz Lielās dienas svinēšanu ķek-av sētā.
 
Uz tikšanos Tautlietu klubā!
  Drukāt