No 30.04.-27.08. LATVIJAS KARIKATŪRISTU IZSTĀDE Ķekavas novadpētniecības muzejā

 

 

 

Latvijas karikatūristu izstādes un
karikatūru konkursa „Pa – smejies!” noslēgums
Ķekavas novadpētniecības muzejā
 
 
 
 
 
Latvijas karikatūristu Agra Liepiņa, Zemgus Zaharāna, Gata Šļūkas, Pāvela Hafizova, Kristapa Auzenberga, Māra Aizpurieša, Roberta Cinkusa un arī karikatūru konkursa „Pa – smejies!” dalībnieku darbu izstāde.
 
 
 
Pasasmēju smiekliņam,
Kas smieklam nesasmēja,
Kas smieklam nesasmēja,
Tas pats lieti nederēja.
                 ( L.t.dz.)
 
 
Par ko tad īsti smējās mūsu senči? Par savām un citu vājībām! Par ko smejamies mēs? Par to pašu!
 
Viens no veidiem, kā par sevi pasmieties ir karikatūra. Vēl pirms gadiem mums bija humora un satīras žurnāls „Dadzis”, kas vienuviet pulcēja radošos cilvēkus, kuri spēja pasmaidīt un likt arī mums smieties par daudzām ikdienas lietām. Viens no viņiem bija mūsu novadnieks Edgars Ozoliņš. Muzeja krājumā ir ļoti plaša viņa darbu un domu kolekcija, tāpēc Ķekavas novadpētniecības muzejs ir uzsācis sadarbību, pagaidām , ar septiņiem Latvijas karikatūristiem. Vēloties rosināt skolēnu tēlaino domāšanu caur karikatūru un komiksu , likt padomāt par to, kas viņiem ir apkārt un kā to jautri parādīt, esam atjaunojuši karikatūru konkursu.
 
 
Mūsu mērķis ir pulcēt pie sevis Latvijas karikatūristus un kopīgi pasmaidīt par dzīvi viņu darbu izstādēs un radošos pasākumos, tādejādi popularizēt Latvijā karikatūru kā mākslas žanru, jo humoristisks dzīves atspoguļojums ļauj veselīgāk uztvert daudzās negatīvās norises ikdienā.
 
 
 
Pa – smiesimies kopā !
 
 
 

 

 Materiālu sagatavoja muzeja vadītāja Ināra Rumbina
  Drukāt