Ķekavas sporta skolas jaunieši pārstāvēs novadu Jaunatnes olimpiādē komandu sporta veidā REGBIJS 7

Lai arī regbijs 7 ir Olimpiskajās spēlēs iekļauts pavisam nesen, tas noteikti ir nozīmīgs notikums Latvijas regbijam kopumā un Ķekavas novadam. Ķekavas novada sporta skola ir viena no trīs sporta skolām (Rīga un Jūrmala), kur jaunieši var trenēties un spēlēt šo visstraujāk augošo sporta veidu pasaulē.

Jāatceras notikumi gadu iepriekš, kad Latvijas III Olimpiskajās spēlēs tieši Ķekavas novada regbija komanda pieaugušajiem izcīnīja sudraba medaļas, kuras ir pirmās nacionālās olimpiskās regbija medaļas pasaulē. Regbijs Olimpiskajās spēlēs notiks pirmo reizi Rio de Jenero (Brazīlijā, 2016), un iespējams, ka šie jaunieši, kuri šobrīd startē Latvijas Jaunatnes olimpiādē, vismaz daļa spēlēs kādā no olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Kārlis Vents, galvenais komandas treneris: „Liels izaicinājums un motivācija. Šobrīd puiši aktīvi gatavojas nākamās nedēļas sacensībām. Tā tomēr ir Jaunatnes Olimpiāde, taču šķiet, ka daži neapzinās šī notikuma svarīgumu. Viegli nebūs, tas ir skaidrs, jo katrs grib uzvarēt un cīnīsies tikai par godalgotajām vietām. Šobrīd sastāvs ir nokomplektēts un akreditācijas kartes saņemtas, atliek vien doties ceļā un labi nospēlēt. Esam ielozēti vienā grupā ar Baldones novada un Vecumnieku novada komandām. Šobrīd grūti ko prognozēt, bet favorīti varētu būt Rīga un Jelgava, tomēr spēle ir spēle un rezultāts sākas ar 0:0.”

„Gribētu aicināt tieši vairāk Ķekavas novada puišus vecumā no 13 līdz 17 gadiem sākt interesēties un pamēģināt spēlēt regbiju un ļoti iespējams, ka ir kāds novadnieks, kurš var sasniegt labus sportiskos rezultātus tieši šajā sporta veidā! Vairāk var uzzināt Draugiem.lv lapā.

Kas tad ir regbijs7 (video)

Ķekavas novada jauniešu regbija komandas sastāvs:

Juris Iesalnieks (kapteinis), Kristians Apriķis, Toms Zirnis, Krišjānis Pličs, Reinis Ruņģis, Roberts Rausis, Žanis Kņazevs, Aleksandrs Ivanovs, Reinis Vīlaks, Armantas Šjadis, Pauls Grasmanis, Ervīns Kalniņš.

06.06.2013.

  Drukāt