Ķekaviešu un bordesholmiešu sadziedāšanās

5. jūlijā Ķekavas – Bordesholmas sadraudzības 20 gadu jubilejas ietvaros Doles salā notika ķekaviešu un bordesholmiešu sadziedāšanās vakars, kurā piedalījās gan sadraudzības  biedrību pārstāvji, gan Bordesholmas un Ķekavas novada pašvaldību vadība, kā arī Ķekavas novada domes mērs Valts Variks un Bordesholmas birģermeistars Helmuts Tiede.

 

 

Pasākums norisinājās Daugavas muzeja gleznainajā teritorijā, pie  likteņupes stāvajiem krastiem, kas pievērsa ne tikai viesu uzmanību, bet arī lieku reizi  vietējiem lika apbrīnot to skaistumu.

 

                Sadziedāšanās vakarā Vācijas viesi pirmo reizi varēja aplūkot 20 gadu jubilejai veltīto Sadraudzības jostu, kas tapusi pateicoties Ķekavas novada iedzīvotāju atsaucībai.  Vairāk kā 40 metrus garajai jostai tika pievienoti 15 jauni adījumi, ko sarūpēja viesi no Vācijas.

 

 Vakara gaitā nepiespiestā gaisotnē  ar aizkustinošu priekšnesumu uzstājās jauniešu vokālā ansambļa „Jūti” meitenes, kuras ar savu īpašo skanējumu ne tikai piesaistīja ikvienu klātesošo un palīdzēja uzsākt sadziedāšanos starp Ķekavu un Bordesholmu, bet arī izraisīja neviltotu publikas apbrīnu un ovācijas. Izskanēja  gan vairākas latviešu un vācu dziesmas, gan arī  Ķekavas un Bordesholmas Sadraudzības himna.

 

Artūrs Zālītis

06.07.2013.

 

 

 

  Drukāt