Maijā asinsdonoru diena Ķekavā

Ķekavas novada pašvaldība aicina turpināt labos darbus un 9.maijā ziedot asinis un asins komponentus Valsts asins donoru centra izbraukuma laikā Ķekavā. Ziedot asinis tiek aicināti visu asinsgrupu donori.

 

Novērtējot iedzīvotāju atsaucību, Valsts asinsdonoru centrs (VADC) sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību šogad otro reizi organizē asins donoru dienu. Iedzīvotāji ir aicināti izmantot iespēju ziedot asinis savā dzīvesvietā VADC izbraukuma laikā Ķekavā, kas notiks jau 9.maijā, plkst. 10.00 – 14.00 Doles Tautas namā.

 

Asinis var ziedot brīvprātīgie donori, kas sasnieguši pilngadību, ir labā veselības stāvoklī un ir ievērojuši VADC norādījumus un rekomendācijas. Ziedotājiem līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte) un bankas konta numurs kompensācijas saņemšanai.

 

Katram asins un asins komplektu donoram būs iespēja saņemt:

  • izziņu par asins testēšanas rezultātiem,
  • kompensāciju zaudētā asins apjoma atjaunošanai 4,27 eiro apmērā,
  • izziņu darba devējam apmaksātas brīvdienas saņemšanai

 

Tie donori, kas gada laikā ziedojuši asinis trīs vai vairāk reizes, var iegūt Donora privilēģiju karti, saņemot dažādas atlaides.

 

Gada sākumā VADC izbraukuma laikā Ķekavā aicinājumam ziedot asinis atsaucās 32 brīvprātīgie, glābjot līdz pat trīs reizēm lielāku cilvēku skaitu. Viena asins deva var izglābt ceļu satiksmes negadījumā cietušo, pacientu ar apdegumiem un palīdzēt vēža slimniekam.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

25.04.2017.

 

 

 

 

 

  Drukāt