Pilsoniskās iesaistes veicināšanas projekta laikā tapis pētījums par novadu

Īstenojot projektu “Pilsoniskās iesaistes veicināšana pašvaldībā – Ķekavas novada piemērs”, biedrība “Sociālās inovācijas centrs”  (SIC) publicējusi informatīvu materiālu, kas apkopo labās prakses piemērus dažādās pašvaldībās, kā arī sniedz ierosinājumus sabiedrības iesaistes pilnveidei Ķekavas novadā.
 

SIC valdes priekšsēdētāja Renāte Lukjanska šodien, 15. novembrī, ar pētījuma rezultātiem iepazīstināja Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Viktoriju Bairi.
 

Projektā veiktais pētījums analizē pilsonisko iesaisti pašvaldību līmenī, apskatot iedzīvotāju iespējas vērsties pie vietvaras ar savām idejām un priekšlikumiem. Tajā apskatītas un analizētas pilsoniskās iesaistes formas un piemēri, kā veiksmīgi nodrošināt sabiedrības līdzdalību individuālā un pašvaldības līmenī.
 

Pētījumā par galvenajiem uzdevumiem tika izvirzīta līdzdalības formu, rīku, pielietojuma, digitālo iespēju un trūkumu analīze, Latvijā pielietoto līdzdalības rīku apskats, kā arī Ķekavas novada pašvaldības iespēju un barjeru izvērtējums, kas tapa diskusiju un padziļinātas pētniecības rezultātā.
 

Projekta laikā aizvadītas divas darbnīcas-diskusijas, aicinot iesaistīties arī novada iedzīvotājus un pašvaldības pārstāvjus. Īstenoto diskusiju mērķis – veicināt izpratni par pašvaldības lēmumu pieņemšanas un uzraudzības procesu, iepazīstinot Ķekavas un citu novadu iedzīvotājus ar dažādiem iesaistes rīkiem, palielinot iedzīvotāju pilsoniskās iesaistes iespējas pašvaldības līmenī.
 

Pētījuma rezultātus un izstrādāto informatīvo materiālu aicinām skatīt šeit vai biedrības interneta vietnē www.socialinnovation.lv. Papildu jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar SIC valdes priekšsēdētāju un projekta koordinatori Renāti Lukjansku, rakstot uz e-pasta adresi renate@socialinnovation.lv
 

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar biedrību “Latvijas Pilsoniskā alianse” un Kultūras ministriju projekta „Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības attīstības un starpkultūru dialoga jomā” ietvaros. Projekta finansējuma avots ir Latvijas Republikas valsts budžets.

 

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

15.11.2017.

 

  Drukāt