Pašvaldība finansiālu atbalstu piešķīrusi 16 vasaras nometņu projektiem

Veicinot un atbalstot izglītības iestāžu, pašvaldības institūciju un sabiedrisko organizāciju iniciatīvu vasaras nometņu projektu izstrādē un realizācijā, Ķekavas novada pašvaldība 12 816 eiro apmērā līdzfinansēs 16 dažādas dienas un diennakts nometnes.


Šogad, noslēdzoties projektu konkursam, līdzfinansējumu nometņu īstenošanai ieguva divas nevalstiskās organizācijas – biedrība “Solis tuvāk” un “Tehniskās izglītības un jaunrades skola”, kā arī privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra un SIA “Skvoša dārzs”.


Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē, šogad konkursam kopumā tika pieteiktas 16 nometnes, tostarp 15 dienas un 1 diennakts nometne.


Ķekavas novada bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektu konkursa izvērtēšanas komisija atbalstīja visus iesniegtos nometņu projektus. Līdzfinansējuma apjoms vienam bērnam diennakts nometnēs paredzēts 12,00 eiro dienā, savukārt dienas nometnēs – 6,00 eiro dienā, pašvaldības līdzfinansējums katrā nometnē paredzēts 24 dalībniekiem.


Ņemot vērā valstī noteiktos drošības pasākumus, sakarā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu,
Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka nometnēs vienā grupā drīkstēs piedalīties līdz 25 bērniem.


Izvērtējot vasaras nometņu projektu pieteikumus, tika ņemti vērā šādi kritēriji:

  • vērtību orientēta audzināšana;
  • dzīves prasmju veidošana;
  • veselīga dzīvesveida popularizēšana
  • izglītojošā programma;
  • sociālās integrācijas aktivitātes;
  • nometnes satura temporitms;
  • nometnes saturam atbilstošs budžets;
  • iepriekšējo nometņu realizācijas kvalitāte.


Ķekavas novadā deklarētajiem bērniem un jauniešiem šovasar būs iespēja piedalīties pašvaldības līdzfinansētajās nometnēs, kuru laikā varēs apgūt tehnoloģiskās prasmes un lego robotiku, veselīga dzīvesveida paradumus, nodoties sportiskām aktivitātēm, kā arī attīstīt radošās prasmes.


Pieteikt savu bērnu kādā no pašvaldības līdzfinansētajām nometnēm, iespējams sazinoties ar konkrētās nometnes kontaktpersonu. Sarunas laikā aicinām arī precizēt summu, kas vecākiem jāsedz papildus pašvaldības nodrošinātajam līdzfinansējumam.


Aktuālo vasaras nometņu sarakstu aicinām skatīt te.


Pretendēt uz līdzfinansējuma saņemšanu bērnu un jauniešu vasaras nometnēm varēja Ķekavas novada pašvaldības institūcijas, izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, juridiskās personas.

 

Administratīvā pārvalde
08.06.2020.

 

  Drukāt