Daugavā, atpūtas vietā ‘’Nēģīši’’, novērotās aļģes nav kaitīgas un peldēties ir atļauts

Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes speciālisti informē, ka Daugavā, atpūtas vietā ‘’Nēģīši’’, ir novērota aļģu parādīšanās. Pēc vizuālās apskates ir konstatēts, ka aļģes šobrīd nav kaitīgas, tāpēc peldēties ir atļauts. Drošības nolūkos ir paņemti arī atkārtoti ūdens paraugi, kas nogādāti laboratorijā.
 

Pašvaldības speciālisti, novērojot aļģu pavairošanos Daugavā, atpūtas vietā ‘’Nēģīši’’, ir apsekojuši peldvietu. ‘’Pēc vizuālās pārbaudes ir konstatēts, ka aļģes atpūtas vietā šobrīd nav bīstamas un peldēties ir atļauts,’’ informē Īpašumu pārvaldes galvenā vides pārvaldniece Sigita Varika. Tomēr, drošības apsvērumu nolūkos, šodien ir veikta atkārtota ūdens paraugu paņemšanu šajā peldvietā, kā arī vairākās citās atpūtas vietās pie ūdens, kas atrodas Ķekavas novadā. Ūdens paraugi ir nogādāti laboratorijā un rezultāti būs pieejami nākamnedēļ. Pašvaldības speciālisti turpinās novērot ūdens kvalitāti  un informēs, ja būs kādas izmaiņas.

 

Ilgstošā karstā un sausā laikā ir iespējama arī kaitīgo zilaļģu parādīšanās - tās vizuāli var atpazīt pēc izteikti gaiši zilzaļas krāsas.  Pirms došanās peldēt, īpaši kopā ar maziem bērniem, iedzīvotāji aicināti pievērst uzmanību ūdens vizuālajai kvalitātei, primāri izvērtējot tā krāsu, jo intensīvas zilaļģu ziedēšanas laikā ūdenim novērojama zilzaļas nokrāsas plēve, kas pārklāj ūdens virsmu.

 

 

Administratīvā pārvalde

25.06.2020.

 

  Drukāt