Ķekavas novada peldvietās joprojām ūdens kvalitāte ir izcila

 Ķekavas novada peldvietās jūnija beigās atkārtoti veikts ūdens vizuāls novērtējums un testēti paraugi laboratorijā, kas apliecina, ka kopumā rādītāji visās vietās joprojām atbilst izcilai kvalitātei.

 

Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes pārstāve Sigita Varika, tad nosakāmie parametri, kas raksturo peldūdens mikrobioloģisko sastāvu – Escherichia coli un Zarnu enterokoki vismazāk konstatēti atpūtas vietā pie “Dambītis” Ķekavas upes, Daugmalē Daugavā pretī Nāves salai un Ķekavā, Sausajā Daugavā pie Dārznieku ielas, salīdzinoši visvairāk Daugavā pie atpūtas vietas “Ziedonis” un Baložos, Titurgas ezerā, taču kopumā rādītāji visās vietās joprojām atbilst izcilai kvalitātei saskaņā ar spēkā esošajiem iekšzemes ūdeņu kvalitātes kritērijiem.

 

Šobrīd nevienā peldēšanas vietā nav novērota zilaļģu izplatība, lai gan pēdējo divu nedēļu laikā ir novērojama augsta gaisa temperatūra un arī ūdens ir sasilis, kā arī nav konstatēts piesārņojums ar peldošiem un citiem atkritumiem (piemēram, naftas produktiem, stiklu vai plastmasu) vai specifiskas smakas.

 

Taču atgādinām – ja turpināsies karsts laiks un būs maz nokrišņu, ir iespējama zilaļģu parādīšanās. Zilaļģes vizuāli var atpazīt pēc izteikti gaiši zilzaļas krāsas. Pirms došanās peldēt, īpaši kopā ar maziem bērniem, iedzīvotāji aicināti pievērst uzmanību ūdens vizuālajai kvalitātei, primāri izvērtējot tā krāsu, jo intensīvas zilaļģu ziedēšanas laikā ūdenim novērojama zilzaļas nokrāsas plēve, kas pārklāj ūdens virsmu. Arī pašvaldības vides speciālisti regulāri seko līdzi ūdens kvalitātei novada atpūtas vietās pie ūdens.

 

Administratīvā pārvalde
30.06.2020.

  Drukāt