Pašvaldības līdzfinansētās vasaras nometnes apmeklējuši jau 160 bērni

 

Veicinot un atbalstot izglītības iestāžu, pašvaldības institūciju un sabiedrisko organizāciju iniciatīvu vasaras nometņu projektu izstrādē un realizācijā, Ķekavas novada pašvaldība 12 816 eiro apmērā šovasar līdzfinansē 16 dažādas dienas un diennakts nometnes. Sešas no nometnēm jau ir aizvadītas un tajās piedalījušies 160 novada bērni.

 

Šogad Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras ikgadēji organizētajās dienas aktivitāšu nometnēs “Esi aktīvs!” Ķekavā un Baložos, kuras notika no 29. jūnija līdz 3. jūlijam, kopā piedalījās gandrīz 100 novada 1.- 4.klašu skolēnu. Ar Eiropas Savienības Sociālā Fonda atbalstu skolēniem bija iespēja piedalīties daudzveidīgās un interesantās aktivitātēs. Mazajiem novadniekiem bija iespēja iepazīt tādus sporta veidus kā regbijs, basketbols un badmintons. Notika arī nodarbības ar uztura speciālisti, kurās skolēni guva zināšanas par veselīgu našķu pagatavošanu. Visiem kopā bija iespēja piedalīties tādās aktivitātēs kā orientēšanās, sporta spēles, kustību rotaļas, vispārējās fiziskās sagatavotības un vingrošanas nodarbības, kurās jaunieši apguva koordinācijas un stājas stiprināšanas vingrojumus un pat doties ekskursijā uz jūru. Nometnes laikā norisinājās zīmējumu un fiziskie konkursi, talantu šovi un spēles. No bērniem un viņu vecākiem par notikušajām nometnēm tika saņemtas pozitīvas atsauksmes – dienas nometnē pavadītas aizrautīgi un interesanti un pat pašiem aktīvākajiem, pēc iespaidiem bagātās dienas, ar aizmigšanu vakarā problēmu neesot bijis.
 

Tikmēr kempingā "Zanzibāra" šobrīd ir aizvadītas divas bērnu vasaras nometnes. Jūnija beigās 30 dalībnieki apmeklēja nometni "Zanzibāras vasara lielajiem". Šajā nometnē tika aizvadītas piecas aktīvas un radošas dienas ar bērniem iemīļotām komandu spēlēm un stafetēm, kā arī nebijušām radošām darbnīcām. Nometnes laikā notika gan Stipro, gan Gudro skrējiens, kā arī Dinozauru medības mežā un bērni varēja vērot arī akrobātikas triku paraugdemonstrējumus. Radošajās darbnīcās tika veidoti folija kroņi, draudzībās aproces un batikoti krekli.

 

Savukārt No 6. līdz 10. jūlijam ‘’Zanzibārā’’ aktīvi rosījās robotikas nometne, kuras organizatori ir "Starptautiskā Inovāciju Skola". Zinātkāru un aktīvu dalībnieku komanda 30 cilvēku sastāvā veidoja visdažādākos LEGO modelīšus robotikas nodarbībās, vienlaicīgi trenējot pacietību, sadarbības prasmes un mācīšanos no kļūdām. Bērni zīmēja ar 3D pildspalvām, pētīja dabu ar bezvadu mikroskopiem, ieraugot dabas apslēpto skaistumu, kas ikdienā nav tik viegli ieraugāms. Neizpalika arī kārtīga izkustēšanās, spēles un nelieli nedarbi, jo arī bez tiem nometne nav iedomājama.


Šonedēļ ‘’Zanzibārā’’ rosās mazie viesi, kuri aktīvi iejūtas pirātu, supervaroņu, indiāņu, princešu un bruņinieku ādās, rotaļājoties un spēlējot aktīvas spēles. Tiek veidoti gan pirātu karogi, gan kuģi, indiāņu rotas, loki un bultas, kā arī apgleznotas sejas, meklēti dārgumi. Nometnes organizatori informē, ka šovasar ir plānotas vēl četras nometnes, kurās šobrīd vēl ir pieejamas brīvas vietas.


Plašāka informācija par šovasar vēl plānoto nometņu norisi un iespēju tām pieteikties, pieejama zvanot konkrētās nometnes kontaktpersonai. Nometņu saraksts un kontaktpersonas apskatāmas ŠEIT.

 

Administratīvā pārvalde
15.07.2020.

  Drukāt