Informācija iedzīvotājiem, pamanot uz ceļa savainotu vai nobrauktu dzīvnieku

Ķekavas novada pašvaldība atgādina- pamanot uz pašvaldības ceļa savainotu vai nobrauktu dzīvnieku, iedzīvotāji aicināti par to ziņot Reģionālajai pašvaldības policijai, savukārt, ja dzīvnieks notriekts uz valsts nozīmes ceļa, nepieciešams sazināties ar VAS “Latvijas valsts ceļi” informatīvā tālruņa dispičeru.


VAS “Latvijas valsts ceļi” vērš uzmanību, ka iestājoties pastāvīgiem ziemas laika apstākļiem, tostarp pēc intensīvas snigšanas un ceļu apstrādes ar sāls maisījumu uz ceļa biežāk var sastapt meža dzīvniekus, kuri nāk pie brauktuves mieloties ar sāli un sālsūdeni.


Ja uz ceļa braucamās daļas pamanāt vai pats esat nokļuvis situācijā, kad zem auto riteņiem pakļuvis dzīvnieks – vienalga mājas dzīvnieks vai meža – svarīgi par to ziņot atbildīgajiem dienestiem!
 

  • Pamanot vai ievērojot uz ceļa nobrauktus dzīvniekus, iedzīvotāji aicināti par to ziņot Reģionālajai pašvaldības policijai, zvanot uz tel.nr. 67937102 vai zvanīt uz Ķekavas novada pašvaldības bezmaksas informatīvo tālruni 8488, kas tiks pāradresēts Reģionālajai pašvaldības policijai.
  • Ja dzīvnieks notriekts uz valsts nozīmes ceļa, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz VAS “Latvijas Valsts ceļi” diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000555.
  • Ja uz ceļa braucamās daļas ir notikusi sadursme ar meža dzīvnieku, par to jāziņo Valsts policijai pa tālruni 110.

 


Tādēļ aicinām autovadītājus diennakts tumšajā laikā braucot gar vietām, kur mežs pienāk tieši pie ceļa būt īpaši uzmanīgiem, bet, ja gadās ieraudzīt meža dzīvniekus ceļa malā, ieteicam samazināt braukšanas ātrumu, jo dzīvnieka reakcija un kustības nav paredzamas.

 

Aicinām iedzīvotājus būt atsaucīgiem un pamanot nobrauktu vai savainotu dzīvnieku informēt kādu no atbildīgajiem dienestiem – tālāk tie sazināsies savā starpā un informāciju nodos arī autoceļu uzturētājiem, kuri parūpēsies par kārtību uz brauktuves.

 

Administratīvā pārvalde
27.01.2021.

 

  Drukāt