Atklātā vēstule par Kompleksa ceļa Daugmalē rekonstrukcijas projekta īstenošanu

 

 

Ķekavas novada domei

Lauku atbalsta dienestam

Ķekavas novada uzņēmēju padomei

Ķekavas novada iedzīvotājiem

 

 

Ķekavā, 2017. gada 3. aprīlī

Atklātā vēstule par Kompleksa ceļa Daugmalē rekonstrukcijas projekta īstenošanu

 

Mēs, Ķekavas novada uzņēmēji, vēlamies paust satraukumu par pēdējā laikā publiski izskanējušo viedokli, kas vienpusēji un tendenciozi interpretējot faktus, apšauba Ķekavas novada domes lēmumu par Kompleksa ceļa Daugmalē rekonstrukcijas projekta īstenošanu, tādējādi sabiedrībā radot maldīgu priekšstatu par projekta nepieciešamību.

 

Mūsu ieskatā šī ceļa kapitāla rekonstrukcija ir absolūti nepieciešama un pilnībā atbalstāma no uzņēmējdarbības vides un infrastruktūras sakārtošanas viedokļa. Vēršam uzmanību uz to, ka investīciju trūkuma dēļ uz uzņēmējdarbību orientēta infrastruktūras izbūve un sakārtošana Ķekavas novadā nav veikta pietiekošā apjomā. Tādēļ īpaši atbalstāma ir šī Ķekavas novada domes iniciatīva investēt pašvaldības un Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus Ķekavas novada ceļu infrastruktūrā, tādējādi atbalstot vietējos uzņēmumus, palielinot viņu konkurētspēju un radot jaunas darbavietas.

 

Vēlamies uzsvērt, ka pārbūvējamais Kompleksa ceļš un tam piegulošās teritorijas ir viena no tām vietām, kur Ķekavas novadā tiek attīstītas industriālās ražošanas teritorijas, un kopumā šajā un piegulošajās teritorijās darbojas ievērojams skaits – vismaz 20 –  vietējo uzņēmumu, kas kopā nodarbina vairāk nekā 70 personas. Tāpat vēršam Jūsu uzmanību uz to, ka, rēķinoties ar pašvaldības atbalstu un investīcijām, vietējie uzņēmumi plāno savas privātās investīcijas ražošanas attīstībā, kas tuvākajos gados sasniegs vismaz 3  miljonus eiro.

 

Savukārt šī projekta apturēšanas gadījumā vairāki uzņēmumi var atteikties no finanšu līdzekļu ieguldīšanas savas uzņēmējdarbības paplašināšanai un attīstībai. Pie tam, īstenojot Kompleksa ceļa Daugmalē rekonstrukcijas projektu, tiks sakārtots novada ceļa posms, ko izmanto ne tikai uzņēmēji, bet arī pārējie novada iedzīvotāji, dodoties uz savām dzīvesvietām, darbavietām, skolu, bērnudārzu vai multicentru.

 

Ir apsveicams, ka šī projekta īstenošanai Ķekavas novada pašvaldībai ir izdevies piesaistīt ES struktūrfondu līdzfinansējumu 250 000 eiro apmērā, kas nozīmē, ka ievērojama daļa darbu šī projekta ietvaros tiks īstenota par Eiropas savienības, nevis Ķekavas novada budžeta līdzekļiem. Iespējams, Gatim Līcim, kurš iestājas pret šī projekta īstenošanu, kā pašvaldības darba specifiku un ES struktūrfondu apguves jautājumus nepārzinošai personai, ir radies maldīgs priekšstats, ka ES struktūrfondu līdzekļus var piesaistīt un izlietot jebkādiem mērķiem. Savukārt mēs apzināmies un saprotam, ka ES līdzekļi tiek piešķirti konkrētu programmu ietvaros, balstoties uz stingriem izvērtēšanas kritērijiem.

 

Turklāt kopš lēmuma pieņemšanas par projekta īstenošanu ir pagājuši jau 7 mēneši un līdz šim neviens nav publiski apšaubījis vai iebildis pret šī projekta īstenošanu vai arī vērsies tiesībsargājošās iestādēs, kas ļauj izdarīt secinājumu, ka pašreizējās darbības ir vien vērstas uz popularitātes iegūšanu pirms pašvaldību vēlēšanām. Mūsu ieskatā, ja kādas personas rīcībā ir fakti, dokumenti vai pierādījumi par jebkādām Ķekavas novada domes nelikumībām attiecībā uz šī projekta īstenošanu, vai jebkādu citu lēmumu, viņa pilsoņa pienākums ir nekavējoties šos faktus darīt zināmus attiecīgajām tiesībsargājošajām iestādēm. Pretējā gadījumā šādi apgalvojumi ir uzskatāmi par tendencioziem, ar mērķi ietekmēt sabiedrību priekšvēlēšanu laikā.

 

Tāpēc, ņemot vērā iepriekš minēto, mēs apakšā parakstījušies Ķekavas novada uzņēmēji, aicinām Ķekavas novada domi nepakļauties atsevišķu personu publiskiem izteikumiem un vienpusējai faktu interpretācijai, bet konsekventi turpināt uzsākto darbu pie Kompleksa ceļa Daugmalē rekonstrukcijas projekta īstenošanas, tādējādi uzlabojot uzņēmējdarbības un ceļu infrastruktūru novadā.

 

Pielikumā: uzņēmumu pārstāvju paraksti.

 

  Drukāt