Veiksmīgi aizvadīta Lielā Talka – Ķekavas novadā sakoptas vairāk nekā 40 vietas (papildināts)

Ķekavas novadā Lielā Talka šogad norisinājusies 46 dažādās vietās. Nedēļas nogalē sakopti meži, ceļmalas, pļavas un piemiņas vietas visā novadā. Kopumā savāktas 13,6 tonnas sadzīves atkritumu un 4,3 tonnas riepu.

 

Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļas pārstāvji – šogad oficiāli tika reģistrētas 34 talkas vietas, tomēr interese par dalību talkā turpinājās arī pēc oficiālās reģistrācijas beigām. Kopumā talcinieki šogad pulcējušies 46 vietās visā Ķekavas novadā.

 

Arī šogad Nacionālie bruņotie spēki atsaucās aicinājumam piedalīties vides sakopšanā – karavīri un zemessargi pievienojās Lielajai Talkai netālu no Katrīnmuižas VAS “Latvijas valsts meži” teritorijā. Latviešu strēlnieku 1916. gada vasaras kaujas piemiņas vietā pulcējās vairāk nekā 70 cilvēku, tostarp, Nacionālo Bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš, karavīri, jaunsargi, skauti un iedzīvotāji. Piemiņas vietā tika izcirsti krūmi un atsegtas vēsturiskās ierakumu vietas.

 

Kā ierasts, talka aizvadīta pozitīvā gaisotnē, vienkopus pulcējot gan lielus, gan mazus novada iedzīvotājus un draugus.

 

Lielās Talkas laikā tika savākti ceļmalās izmestie sadzīves atkritumi, sagrābtas lapas, savākti nolauztie koku zari un veikti daudzi citi vides labiekārtošanas un sakopšanas darbi.  Pie Titurgas ezera un volejbola laukumā Daugavas krastā, Katlakalnā, tika līdzinātas smiltis, sakopts Daugmales pilskalns, organizēta talka kritušo karavīru kapos “Kalna Grūbās”, “Truseļu kapos”, kā arī kapos pie “Dimantiem”. Tā pat tika veikti vides sakopšanas darbi pie Ķekavas avota, bērnu rotaļu laukumos, estrādē un veco dzirnavu apkārtnē Ķekavas centrā.

 

Nedēļas nogalē aizvadītā talka jau devīto gadu aicinājusi Latvijas iedzīvotājus kopīgiem spēkiem padarīt apkārtējo vidi tīrāku, patīkamāku un dabai draudzīgāku.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

24.04.2017.

Papildināts

15.05.2017.

 

  Drukāt