Baltā galdauta svētki Ķekavas novadā

Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojs otro gadu aicina turpināt Baltā galdauta svētku tradīciju. Ķekavas novadā svētkiem veltītie pasākumi norisināsies 3. un 4. maijā, lai kopā ar novada iedzīvotājiem atzīmētu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu.

 

Baltā galdauta svētki iedvesmo būt kopā, godināt savu valsti un līdzcilvēkus, kuri palīdzējuši to veidot un nosargāt. Ķekavas novadā Baltā galdauta svētki tiks ieskandināti jau 3. maijā, aicinot iedzīvotājus uz kopīgu sadziedāšanos Ķekavā un tautas lietišķās mākslas studijas "Ķekava" darbu izstādes "Audumu raksti" atklāšanu, savukārt 4. maijā, Latvijas otrajā dzimšanas dienā, deju kolektīvi Katlakalnā priecēs svētku viesus brīvdabas lielkoncertā. Plānotajos svētku pasākumos tiks atjaunota sadziedāšanās tradīcija, tiekoties pie svētku galda un kopīgi izdziedot tautas dziesmas, ziņģes un populāras latviešu melodijas, kā arī jauniešu deju kolektīvs “Katlakalns” kopā ar deju kolektīviem no citām Latvijas vietām jau piecpadsmito reizi izdejos latviešu tautas deju tradīcijas.

 

Svētku pasākumi:

  • 3. maijā plkst. 18.00 – Ķekavas kultūras namā – tautas lietišķās mākslas studijas "Ķekava" darbu izstādes "Audumu raksti" atklāšana;
  • 3. maijā plkst. 19.00 – Ķekavas kultūras namā "Baltā galdauta svētku" sadziedāšanās;
  • 4. maijā plkst. 15.00 – Pie Katlakalna Tautas nama – deju kolektīvu brīvdabas lielkoncerts "Atver savu pūra lādi".

 

Baltā galdauta svētki ir Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja iniciatīva, kas aicina pulcēties pie viena galda ģimenes, draugu un kaimiņu lokā. Baltais galdauts ir pašapziņas un lepnuma simbols, kas kalpo par vienojošu svētku elementu. Lai gan Baltā galdauta svētku formātu veido paši rīkotāji, Latvijas valsts simtgades birojs aicina šajos svētkos dalīties atmiņās un priekšstatos par 1990.gada 4.maiju, godināt sava novada nozīmīgākos notikumus un personības, kā arī apzināties senās tradīcijas, sadziedāties, sadancoties un būt kopā ar līdzcilvēkiem.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

26.04.2017.

 

  Drukāt