Pašvaldība līdzfinansēs filmas “Latvijas 100gadnieki” uzņemšanu

Ķekavas novada pašvaldība sniegs finansiālu atbalstu dokumentālās filmas “Latvijas 100gadnieki” uzņemšanai, kurā plānots dokumentēt arī vecākās novadnieces Monikas Greivules dzīves stāstu. Daļa līdzekļu tiks izmantota Latvijas simtgadnieku salidojuma organizēšanai.

 

Latvijas simtgadi gaidot, Ķekavas novada dome vienbalsīgi lēmusi līdzfinansēt “Jāņa Lapsas piemiņas” biedrības projektu - pilnmetrāžas dokumentālās filmas “Latvijas 100 gadnieki (Piedzimt kopā ar Latviju)” uzņemšanu. Filmā dokumentēto Latvijas vienaudžu vidū būs arī baložniece Minika Greivule, kurai maijā apritēs 102 gadi.

 

Filmas pamatideja ir veidot stāstu par Latvijas simtgadniekiem, kuru bagātais mūžs vijās caur diviem gadsimtiem. Šo cilvēku stāsti ir dokumentāla laikmeta liecība par valsts vēsturi, kas tiks dokumentēti, papildinot ar unikāliem personīgiem materiāliem.

 

Filma ir nacionālās nozīmes projekts, kas var kļūt par Latvijas kultūrvēstures matojuma saglabāšanas daļu. Tās pirmizrāde plānota 2018.gadā, sagaidot valsts 100gadi. Filma tiks demonstrēta kinoteātros, televīzijā, skolās, un tiks nodota arī pašvaldībām.

 

Daļa no Ķekavas novada pašvaldības piešķirtā finansējuma 500 eiro apmērā tiks sniegta simtgadnieku salidojuma organizēšanai. Latvijas simtgadnieku salidojums sadarbībā ar 20 pašvaldībām, tostarp Ķekavas novada pašvaldību, notiks šī gada 15.jūlijā Rundāles pilī. Svinīgajā pasākumā piedalīties aicināti simtgadnieki un novada pārstāvji – pašvaldību vadītāji.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

27.04.2017.

  Drukāt