Pašvaldība paplašinās Ķekavas parka teritoriju

Noslēdzoties dokumentācijas sakārtošanas procesam un iegūstot ierakstu Zemesgrāmatā, Ķekavas novada pašvaldības īpašumā nonākuši divi zemes gabali Ķekavas centrā pie Ķekavas upītes, lai pašvaldība varētu paplašināt Ķekavas parka teritoriju un iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju pie Daugavas.

 

Šobrīd ir noslēgts Zemesgrāmatas dokumentācijas sakārtošanas process, un īpašumi Ķekavā,- Gaismas ielā 1C, pie sabiedrībā iecienītā Ķekavas avotiņa, un Rīgas ielā 71A, ar piekļuvi pie Daugavas - ir ierakstīti Zemesgrāmatā uz pašvaldības vārda. Pašvaldības īpašumā iegūto teritoriju plānots izmantot Ķekavas parka paplašināšanai, nodrošinot publisku pieeju Daugavai un veidojot aktīvai atpūtai piemērotu vidi Ķekavas centrā.

 

Nākamais solis parka teritorijas attīstībā būs zemes īpašumu bioloģiskā izpēte un topogrāfiskā uzmērīšana, lai pēcāk šajā teritorijā uzsāktu tehniskā projekta izstrādi.

 

Lai veidotu patīkamu un iedzīvotājiem draudzīgu vidi, pašlaik turpinās Ķekavas parka  labiekārtošanas darbi. Lielās Talkas laikā sākta teritorijas sakopšana pie Ķekavas avotiņa, pakāpeniski īstenojot vides sakārtošanas darbus. Ķekavas novada pašvaldība arī turpmāk nodrošinās ikdienas uzkopšanas darbus parka teritorijā. Maijā tiks veiktas arī Ķekavas avota dzeramā ūdens kvalitātes analīzes.

 

Jaunais Ķekavas parks kopumā aizņems 11 hektārus, taču apjomīgie un finansiāli dārgie darbi sadalīti vairākās kārtās. 1. kārtas ietvaros tiek labiekārtota aptuveni 1,5 hektārus liela teritorija, kas atrodas starp Rīgas ielu, Skolas ielu, mazo stadionu un Ķekavas upi.

 

Jau ir izbūvēti bruģēti gājēju celiņi un koka laipas, ierīkots apgaismojums, nostiprināti izskalotie Ķekavas upes karsti, uzstādīti soliņi un atkritumu urnas. Šobrīd atlikuši labiekārtošanas darbi, kas darāmi tikai pavasarī  – jānolīdzina zeme, jāiestāda dekoratīvie ziemciešu un kokaugu stādījumi  un jāiesēj zālājs. Šogad šajā labiekārtotajā parka daļā tiks nodrošināta arī vides pieejamība – jaunajām māmiņām ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

 

Par parka vadmotīvu var uzskatīt līkumoto Ķekavas upīti, gar kuras krastiem tiek izbūvēti jauni un pārbūvēti vecie gājēju ceļi, veidojot vienotu pastaigu maršrutu. Nākotnē maršrutu būs iespējams pagarināt gan upes ietekas virzienā, gan uz dambja pusi, kur atrodas atpūtas vieta.

 

1.kārtas būvniecība  Ķekavas novada pašvaldība izmaksājusi aptuveni 233  tūkstošus eiro, no tiem  45 tūkstoši eiro ir no Eiropas fondiem. 

 

Ņemot vērā parka teritorijas paplašināšanu, iedzīvotājiem nākotnē būs iespēja baudīt aktīvu atpūtu dabai un cilvēkam draudzīgā vidē pašā novada centrā.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

27.04.2017.

  Drukāt