Nepaej garām, atskaties

22. aprīlī izskanējis kārtējais bijušo kolhoznieku balles akords, atskatoties uz aizvadītajiem gadiem, satiekot bijušos kolēģus un sveicot sanākušos Jurus.

 

Uz ekrāna redzēti senāku un jaunāku laiku cilvēku dzīves stāsti, tajā skaitā ieskats Ķekavas pagasta notikumos. No ekrāna mūs sveicināja bijušie kolhoza priekšsēdētāji – O.Bluķis un M.Šops. Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics uzrunāja klātesošos, kā arī sniedz nelielu ieskatu novada dzīvē un attīstībā.

 

Pasākums sākās ar dāmu ansambļa “Akords” priekšnesumu – kolhoza “Ķekava” vokāla ansambļa turpinājumu jaunās skaņās. Šodienas ansambļa vadītājs ir mūsu Aldis – Aldis Vaškevics no kolhoza galdniecības ceha. Viņš ir arī komponists un dzejnieks – īsts talants. Koncertu klātesošie uzņēma ar ovācijām.

 

Savu uznācienu dzejniece, dziedātāja un sabiedrības dāma Ruta Bīlande nesagaidīja, jo bija jau aizsteigusies, atstājot apskatei jauno grāmatu “Caur tonētiem stikliem”, kas tapusi projekta “Rīga-Brīmane” ietvaros.

 

 Apsveicām mūsu rakstnieku, deputātu un uzņēmēju Pēteri Geku ar jaunās grāmatas “Puse gadsimta Ķekavā” iznākšanu. Nedaudz ieskatījāmies grāmatas saturā.

 

Bet vislielākā vakara nagla bija pasākuma dalībnieki, kuri izbrīvējuši laiku no darbiem un steigas, lai satiktos ar bijušajiem kolēģiem sarunās, dziesmās un dejās. Kārtējo reizi pametot acis uz ekrāna, atpazinām sevi un citus. Katru reizi cenšos sagatavot un parādīt jaunu materiālu. Ja man būtu resursi, ne to vien sagatavotu.

 

Ar tehniskiem jautājumiem palīdzēja Dace un Anete no Sporta aģentūras, kā arī Agnese no Ķekavas mākslas skolas. Paldies!

 

Nākošo reizi tiksimies martā! Bet ar zemniekiem ļoti ceru atkal sadarboties rudenī – ražas svētkos.

 

Paldies par atsaucību! Lai Jums visiem stipra veselība, liels spēks, izturība šajā pavasarī un dāsns rudens!

 

 

Dzintra Maļinovska

28.04.2017.

  Drukāt