Atzinīgi vērtē ķekaviešu ideju par “virtuālo gidu”

Starp astoņu novadu jauniešu un uzņēmēju komandām Erasmus+ projekta "Nāc un runāt sāc!" noslēguma pasākumā 27.aprīlī Ķekavas novada komandas ideju par "virtuālā gida" aplikāciju žūrija atzinusi par labāko.

 

27.aprīlī jaunieši, uzņēmēji, Nevalstisko organizāciju (NVO) un pašvaldību pārstāvji kuplā skaitā pulcējās kultūras namā "Lielvārde", lai diskusiju forumā rastu radošu augsni un idejas līdzdalības veicināšanai, jaunu uzņēmumu dibināšanai un ideju realizēšanā.

 

 

Šī bija otrā reize, kad Ķekavas novada uzņēmēji kopā ar vietējiem jauniešiem piedalījās diskusiju un "prāta vētru" forumos Erasmus+ projekta "Nāc un runāt sāc!" ietvaros. Šogad Ķekavas novada komandu pārstāvēja Ķekavas novada uzņēmēju padomes (ĶNUP) Valdes priekšsēdētājs Inārs Bāgants un valdes loceklis Reinis Uzulnieks, kā arī Ķekavas novada Attīstības daļas projektu vadītāja Kristīne Danovska un novada jaunieši - Raivis Zubankovs, Lauris Kalvišs un Eduards Kalcenaus.

 

Katrai komandai 40 minūšu laikā vajadzēja ģenerēt jaunas biznesa idejas, tad izveidotu savu produktu vai pakalpojumu un to pārliecinoši prezentētu žūrijai. Ķekavas novada komandas ideja par “virtuālā gida” aplikāciju guva augstāko atzinību starp visiem novadiem. “Virtuālais gids” piedāvā izmantot īpašas mobilā tālruņa datu apstrādes aplikācijas, lai iegūt visplašāko informāciju par interesējošiem objektiem, kas tiek ieskenēti vai nofilmēti.

 

Kā atzina ĶNUP valdes priekšsēdētājs I. Bāgants, "Tieši mūsu jauniešos dzimst idejas, kurām ir jānotic un kuras var realizēt! Mēs esam priecīgi par jaunajiem cilvēkiem, kuriem ir idejas par sava biznesa uzsākšanu pēc skolas vai arī vēlāk dzīvē!".

 

"Šī līdzdarbošanās visa Erasmus+ projekta "Nāc un runāt sāc!" ietvaros jauniešiem deva iespēju pavadīt laiku interesantā vidē, gūt jaunu pieredzi, zināšanas, uzlabot savu pašvērtējumu un celt pašapziņu. Arī mazliet mainīt savu un vietējās sabiedrības nākotni un galvenais - tā bija iespēja būt saklausītam," saka Lielvārdes novada uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētāja Santa Ločmele.

 

 

Ķekavas novada uzņēmēju padome

08.05.2017.

 

  Drukāt