Ķekavā pirmo reizi notiks “Sudrabgārņa kauss”un jauniešu festivāls “Ūdensmalas atvēršanas svētki”

Sestdien, 13. maijā,  pirmo reizi Ķekavā no visas Latvijas pulcēsies jaunieši, lai piedalītos  meistarsacīkstēs smaiļošanā un kanoe airēšanā 200m distancē “Sudrabgārņa kauss” un festivālā “Ūdensmalas atvēršanas svētki”.

 

“Ķekavas novads var lepoties ar talantīgiem sportistiem, kuri, pateicoties neatlaidīgam darbam, sasniedz izcilus rezultātus. Motivēt un iedvesmot jauniešus sportot – tā ir viena no pašvaldības prioritātēm, tādēļ priecājamies par iespēju atbalstīt gaidāmās gludūdens airēšanas meistarsacīkstes, kas Ķekavā pulcēs ūdensporta entuziastus no visas Latvijas,” uzsver Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics.

 

Biedrības "Ūdensmalu attīstībai" valdes loceklis Guntis Zilberts pauž: "Mūsu mērķis ir droši, pieejami, labiekārtoti krasti un ūdenssporta attīstība. Ir svarīgi ne tikai uzskaitīt un sakopt ūdensmalas, bet arī tās labiekārtot, lai ikviens varētu tur droši sportot un atpūsties. Ķekavas novadā ir liels dārgums - Doles salas aizvējā ieslēpusies Sausā Daugava. Mūsu mērķi sakrita ar Ķekavas novada domes darbiem Ķekaviņas upes parka izveidē. Esam ieguldījuši savu brīvprātīgo darbu, lai sakoptu divas pieejas Sausās Daugavas ūdensmalai. Vienā no tām - pie "Ūdensrozēm", kur notiks jauniešu gludūdens airēšanas sacensības un festivāls, otrā - "Murdiņos", pamazām iekārtosim gludūdens airēšanas bāzi. Nāciet un piedalieties, vietas pietiks visiem. Kā saka mūsu sportisti: airus ūdenī, dāmas un kungi!"

 

Sacensībās varēs sastapt Latvijas Olimpiešu kluba pārstāvjus un Eiropas Fair Play kustības dalībniekus. Jaunieši varēs izmēģināt spēkus stāvairēšanā ar sup dēli. Savukārt svētku izklaidējošajā daļā biedrības “Lūzumpunkts”, “Slackline” un “Pulse effect” aicinās piedzīvot dažādus līdzsvara akrobātikas izaicinājumus, augstās virves un kopradīt ritma skaņdarbus. Ķekavas novada jauniešu ritma skaņdarba pirmatskaņojumu klausītāji varēs dzirdēt īpašajā festivāla koncertā plkst. 16.30. Radošās darbnīcas interesentus gaidīs visas dienas garumā, piedāvājot jauniešiem muzikālas aktivitātes un sportiskus pārbaudījumus un aizraujošus akrobātikas paraugdemonstrējumos. Par festivāla noskaņu rūpēsies pasākuma vadītājs Rūdolfs Puķītis un dīdžejs Kārlis Zariņš.

 

Gludūdens airēšanas meistarsacīkstes un jauniešu festivālu “Ūdensmalas atvēršanas svētki” organizē biedrība “Ūdensmalu attīstībai” un sporta klubs “Sudrabgārnis” ar Ķekavas novada pašvaldības un Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras atbalstu.

 

Sacensības un festivāls notiks 13. maijā  no plkst. 11.00 līdz 18.00 Ķekaviešu iecienītajā atpūtas vietā pie Daugavas, Ķekaviņas upes ietekā, pie īpašuma "Ūdensrozes".

 

Sabiedrisko attiecību daļa

08.05.2017.

 

  Drukāt