Ķekavas novadā ieskandināti Ziemassvētki

 

18. decembrī Ķekavā noritēja Ziemassvētku ieskandināšanas pasākums, pulcējot vairāk nekā 500 apmeklētāju. Laukumā pie Doles Tautas nama notika neliels tirdziņš un koncerts, kurā uzstājās mazie dziedātāji no Doles – Ķekavas draudzes un Pļavniekkalna sākumskolas, tubists Jānis Kaģis, vīru koris „Ķekava”, Jaunais Miltu teātris, lustīgās dejotājas un dziedātājas no Daugmales, Pļavniekkalna sākumskolas tautas deju kolektīvs un tautas deju kolektīvs „Daina”.
 
Bērniem īpašu prieku sagādāja vizināšanās zemnieku saimniecības „Jaunstrauti” zirga kamanās, bet sasildīties varēja, baudot organizatoru un atbalstītāju sarūpēto karsto dzērienu un citas veltes.
 
Doles Tautas namā bērni skatījās „Kinopunkta” Ziemassvētku multfilmas, pirms seansa sākuma no „Amigo” meitenēm saņemot konfektes, un piedalījās radošajās darbnīcās, bet pieaugušie ar interesi vēroja dokumentālo filmu par Doles Tautas nama vēsturi un apskatīja Ķekavas Novadpētniecības muzeja ekspozīciju „Ķekava laiku lokos”.
 
Pasākuma ietvaros notika biedrības „Solis tuvāk” labdarības akcija „Palīdzi saviem līdzcilvēkiem!”. Akcijas laikā iedzīvotāji bija ļoti atsaucīgi, ziedojot pārtikas preces, apģērbu, rotaļlietas un svētku dāvanas maznodrošinātajām Ķekavas novada ģimenēm. Lielu pateicību izsakām Doles - Ķekavas ev.lut. baznīcas draudzei par atsaucību un ziedotajām dāvanām. Savukārt ziedojumu vākšana smagi slimajam puisītim Damiram no Baložiem turpinās, jo nepieciešamā summa (aptuveni 500 latu) vēl nav savākta. 
 
Ziemassvētku ieskandināšana Ķekavā noslēdzās Doles Tautas nama zālē ar sirsnīgās Brūveru ģimenes koncertu.
 
Organizatori pateicas Igorim Malinauskam, SIA “MAXIMA Latvija”, AS „Putnu fabrika Ķekava”, „Mēness aptiekai”, SIA „Baltās naktis”, SIA „Melnā kafija”, TC „Liiba”, SIA „Aniva” un visiem pasākuma dalībniekiem un aicina iedzīvotājus izteikt savu viedokli, kā pilnveidot šādus pasākumus, sūtot ierosinājumus uz e-pastu kultura@kekava.lv.
 
Pasākumu organizēja biedrība „Cita Ķekava” un Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūra sadarbībā ar biedrību „Solis tuvāk”, bet līdzfinansēja Ķekavas novada pašvaldība.
 
 
Pasākuma koordinatori:
Velga Kūkuma
Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūra
Ansis Garda
Biedrība „Cita Ķekava”

  Drukāt