“Baznīcu nakts” Ķekavā

Doles-Ķekavas ev.lut.baznīca 2. jūnijā “Baznīcu nakts” ietvaros aicina savus apmeklētājus iepazīt baznīcas arhitektūru, baudīt ērģeļmūziku un kokles spēli, noklausīties draudzes mācītāja uzrunu un vienoties lūgšanās.

 

Jau piekto gadu Latvijā notiek "Baznīcu nakts". Tas ir kultūras notikums, kas ielūdz uz satikšanos ar Latvijas baznīcām – mākslas un arhitektūras skaistumu, garīgo mūziku un pārdomām klusumā un lūgšanā. Šogad dalību pieteikušas 180 baznīcas visā Latvijā, tajā skaitā arī Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīca. "Baznīcu nakts" norisināsies piektdienas vakarā, 2.jūnijā, laikā no pulksten 18.00 līdz pusnaktij. "Baznīcu nakts" programmā iekļautas arī ekumeniski vienojošas iniciatīvas – baznīcu zvanu skaņas pulksten 17.50, kopīga Tēvreizes lūgšana pulksten 21.00. Tiks noturēti aizlūgumi par Latvijas tautu un valsts ceļu uz simtgadi.

 

 

 

Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcā plānotas šādas aktivitātes:

plkst. 17.50 baznīcas zvanu skaņas

plkst. 18.00 ērģeļmūzika (atskaņo Irēna Kalniņa, Lana Bērziņa)
plkst. 19.00 stāstījums par baznīcas arhitektūru un mākslas vērtībām 
plkst. 20.00 koklētāju ansambļa "Dzītari" koncerts (pirms koncerta draudzes mācītāja uzruna)
plkst. 21.00 lūgšana par Latviju un draudzes ansambļa koncerts
plkst. 22.00 Tezē lūgšana
plkst. 23.00 filma

·        

 

Visa vakara garumā būs iespēja:

  • uzkāpt baznīcas tornī
  • apskatīt Bībeļu, Dziesmu grāmatu u.c.izdevumu izstādi
  • apskatīt altāra piederumu izstādi, uzzināt to nosaukumus
  • aprunāties ar draudzes cilvēkiem vai mācītāju
  • atstāt uzrakstītu aizlūgumu
  • baudīt vienkāršu cienastu
  • pavadīt laiku klusā apcerē un lūgšanā
  • iegādāties literatūru kristīgo grāmatu galdā
  • iepazīties ar draudzes bibliotēkas piedāvājumu
  • bērniem - darboties bērnu stūrītī

 

Visi Latvijas dievnami, kas pieteikuši dalību "Baznīcu naktī", atrodami akcijas oficiālās mājaslapas veidotajā interaktīvajā kartē.

 

Kultūras notikums „Baznīcu nakts” Latvijā notiek kopš 2014.gada, pulcējot vairāk nekā 190 dievnamus visā Latvijā. 2016. gadā pasākumu apmeklēja vairāk nekā 26 tūkstoši cilvēku. "Baznīcu nakts" ideja līdz Latvijai atceļoja no Austrijas, kur pirms nedaudz vairāk kā 10 gadiem notika pirmais šāds Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā. Kopš 2012. gada "Baznīcu nakts" notiek arī Tartu, Igaunijā. Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji. Latvijā "Baznīcu nakti" organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa - Nodibinājums „Baznīcu Nakts fonds”. 

 

 

Antra Martinsone

16.05.2017.

 

  Drukāt