Izzināt laika ritējumu 20. maijā aicina starptautiskā “Muzeju nakts”

Starptautiskā akcija "Muzeju nakts", ar devīzi “Laiks ātrāki steidzas kā vagona rats” (E.Veidenbaums), šogad priecēs apmeklētājus 20. maijā. Izzināt laika ritējumu Ķekavas novadā aicina Ķekavas novadpētniecības muzejs un topošais šaursliežu muzejdzelzceļš Baložos.

 

Ķekavas novadā “Muzeju nakts” jau ir kļuvusi par iecienītu tradīciju, ik gadu pulcējot vairākus simtus apmeklētāju no tuvākām un tālākām vietām.

 

Šogad Ķekavas novadpētniecības muzejs apmeklētājus pārsteigs ar režisora Jāņa Putniņa dokumentālo filmu “To atceras tikai vilcieni” plkst. 19.00 un plkst. 00.00 un pūtēju orķestra “Auseklītis” koncertu “Mūzika cauri laikiem” plkst. 20.00, kā arī aicinās izzināt gadskārtu kalendāra darināšanas noslēpumus. Par radošām aktivitātēm rūpēsies Ķekavas mākslas skola, aicinot izmēģināt spēkus spēlē “Iegriežot laika ratu”, savukārt Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centrs piedāvās ieklausīties aizraujošos stāstos akcijā “Seno māju dzīves stāsti”. Tāpat apmeklētājiem būs unikāla iespēja aplūkot jaunā Daugmales ģerboņa saktas oriģinālu, kas 11. gs., iespējams, kalpojusi par gadskārtu kalendāru. Apmeklētājus gaidīs arī izstāde “Dadzim būtu 60”, sniedzot iespēju ielūkoties humora un satīras žurnāla “Dadzis” izdevumos.

 

Ar devīzi „Šaursliežu vagona rats pa kūdras purvu steidzas” 20. maijā no plkst. 19.00 līdz 23.00 apmeklētājus sagaidīs Baložu kūdras bānītis. Pasākuma laikā apmeklētājus vizinās pilnvērtīgs šaursliežu vilciens, nogādājot pasažierus uz kūdras fabriku, kur būs iespējams aplūkot kūdras ieguves tehniku, ēdnīcas vagonu, šaursliežu motordrezīnu, dažādus citus vagonus un topošā šaursliežu muzejdzelzceļa eksponātus.

 

“Muzeju nakts” ik gadu sniedz iespēju aizraujošā veidā visas nakts garumā bez maksas apmeklēt muzejus, izzināt vēstures, mākslas un kultūras notikumus, doties ekskursijās pa vēsturiskām vietām, piedalīties radošajās darbnīcās un citās aizraujošās aktivitātēs.

 

Vairāk par “Muzeju nakts 2017” pasākumu programmu muzeju-nakts.lv.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

16.05.2017.

 

  Drukāt