Studenti prezentē priekšlikumus Daugmales ainavas uzlabošanai (papildināts)

Trešdien, 17. maijā, Ķekavas novada pašvaldības Būvvaldes, Telpiskās plānošanas un Attīstības daļas pārstāvji tikās ar Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studentiem, lai vērtētu topošo profesionāļu priekšlikumus Daugmales ainavas uzlabošanai.
 

Iesaistoties sadarbības projektā, Ķekavas novada pašvaldība kā darba materiālu studentiem piedāvāja četras Daugmales pagasta ainavas – Daugmales pilskalnu, Nāves salu, Senču svētkalniņu un Daugmales centru.

 

Projekta laikā studenti izstrādāja savu ainavas plānošanas redzējumu un piedāvāja katrai vietai atbilstošus labiekārtošanas elementus, kurus tikšanās reizē demonstrēja ekspertiem – Daugmales pārvaldes vadītājam Uģim Volosovskim, Būvvaldes vadītājai Inesi Aizstrautai, teritorijas plānotājai Līgai Sējai un ainavu plānotājai Laumai Muceniecei.

 

Kā atzīst pašvaldības pārstāvji, studentu darbi pārsteidz ar radošiem risinājumiem un ainavas arhitektūras elementiem. Viens no lielākajiem pārsteigumiem bija studentu radītā spēle jeb Daugmales pilskalna konstruktors, kas aizraujošā veidā piedāvā salikt pilskalna aizsargsienu, pilskalna ēkas, vārtu torni un donžonu.

 

Pasākuma laikā tika pasniegtas pateicības studentiem un pasniedzējām par ieguldīto darbu, laiku un enerģiju veiksmīgu ainavas uzlabošanas projektu izstrādē.

 

RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studenti ainavas uzlabošanas un labiekārtošanas priekšlikumus izstrādāja studiju priekšmetā „Reģionālās ainavas arhitektūra”. Šī ir fakultātes aizsākta prakse, aicinot pašvaldības sadarboties ar izglītības iestādi.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

19.05.2017.

 

Papildināts 22.05.2017.


 

  Drukāt