Paziņoti konkursa “Sieviete arhitektūrā, dizainā, būvniecībā” laureāti

18. maijā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” tika paziņoti konkursa “Sieviete arhitektūrā, dizainā, būvniecībā” laureātes piecās kategorijās – to vidū kategorijā “Gada sieviete – būvniecības veicinātāja 2016” balvu saņēma Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektora vietnieka pienākumu izpildītāja Astrīda Vītola.
 

Konkurss–forums “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” Latvijā norisinājās pirmo reizi, vienuviet pulcējot valsts institūciju, pašvaldību un uzņēmumu pārstāvjus, lai dalītos veiksmes stāstos un izceltu nozares aktīvās un radošās personības. Kopumā forumam tika pieteiktas 43 aktīvas, enerģiskas, zinošas un sabiedrībā pazīstamas sievietes.
 

Kategorijā “Gada sieviete – būvniecības veicinātāja 2016” balvu saņēma Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektora vietnieka pienākumu izpildītāja Astrīda Vītola, kuras ieguldījumu novada būvniecības attīstībā atzinīgi novērtēja konkursa žūrija.
 

“Nominācija konkursam bija patīkams pārsteigums – tas apliecina, ka novada attīstībā ieguldītā enerģija un darbs tiek novērtēts. Ir liels gods būt vienai no laureātēm, jo konkurence bija patiesi liela. Es apbrīnoju katru konkursa dalībnieci, kura ik dienu pierāda savu profesionalitāti ar neatlaidīgu darbu – tas motivē turpināt strādāt ar vēl lielāku atdevi,” saka konkursa laureāte A. Vītola.
 

Komentējot A. Vītolas ieguldījumu novada attīstībā, novada Attīstības daļas vadītājs Māris Ozoliņš norāda: “Ķekavas novada pašvaldībā Astrīda strādā kopš 2005. gada un kopā ar Ķekavas Attīstības daļas kolēģu komandu ir bijusi klāt pie visu lielāko sabiedrisko objektu būvniecības Ķekavas novadā. Pirmskolas izglītības iestāde “Bitīte”, jaunā Ķekavas sākumskola ar peldbaseinu un sporta zāli vairāk nekā 400 izglītojamiem, Baložu vidusskolas piebūve ar mācību klasēm un sporta zāli vairāk nekā 250 izglītojamiem un Daugmales multifunkcionālais centrs ar peldbaseinu un bērnudārzu ir tikai daži no ievērojamākajiem projektu piemēriem, kur Astrīda ir līdzdarbojusies visās būvniecības procesa stadijās.”
 

Nominācijai “Gada sieviete – būvniecības veicinātāja” varēja pieteikt sievietes, kuras veicinājušas un iedvesmojušas kvalitatīvas būvniecības pasūtījumus un to īstenošanu, tādējādi sabiedrībā popularizējot kvalitatīvu būvniecību.
 

Konkursa noslēguma pasākumā tika paziņotas laureātes šādās nominācijās:

  • Gada sieviete arhitektūrā 2016 – arhitekte Diāna Zalāne, “Diānas Zalānes projektu birojs”,
  • Gada sieviete būvniecībā 2016 – Kristīne Gulbe, restauratore,
  • Gada sieviete dizainā 2016 – Dace Baidekalne, RDĪD,
  • Gada sieviete arhitektūras pasūtītāja 2016 – Daiga Dzedone, Ventspils galvenā arhitekte,
  • Gada sieviete būvniecības veicinātāja 2016 – Astrīda Vītola, Ķekavas pašvaldība,
  • Gada sieviete dizaina veicinātāja 2016 – Anita Grase, dizainere.


Konkursa–foruma “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” mērķis ir sabiedrību iedvesmot ar veiksmes stāstiem, kuru autores ir aktīvas, radošas personības – sievietes–līderes, kuru enerģija un spēki tiek veltīti sabiedriski nozīmīgu notikumu veicināšanai arhitektūrā, būvniecībā un dizainā.

 


 

Kā informē konkursa organizatori, visi foruma pieteikumi tiks publiskoti vietnē www.buvniekupadome.lv, kur aplūkojama arī gala ceremonijas fotogalerija.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

 22.05.2017.

  Drukāt