Budžeta grozījumos papildu nauda ceļu infrastruktūrai

Ķekavas novada dome, veicot ikgadējos pašvaldības budžeta grozījumus, piešķīrusi papildu finansējumu, īpaši akcentu liekot uz ielu un ceļu infrastruktūru sakārtošanu.

 

Lielās satiksmes intensitātes dēļ tika nolemts atvēlēt papildus no pašvaldības budžeta 91 418 eiro Rāmavas ielas 1. kārtas rekonstrukcijai, lai jau šogad varētu pabeigt šīs  ielas pārbūvi posmā no Depkina muižas līdz Merķeļa ielai, izbūvēt gājēju ietvi, apgaismojumu un lietusūdens drenāžu. Līdz ar to Rāmavas iela būs sakārtota visā tās garumā, jo pērn atjaunošanas darbi notika ielas posmā no Pļavniekkalna ielas līdz Merķeļa ielai). 

 

Ikdienas pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai papildus piešķirti 29 000 eiro, jo šīgada pirmajā pusgadā bija nelabvēlīgi laika apstākļi, daudz lija, un līdz ar to grants ceļu segumi ir cietuši, un tas prasīja ieguldīt lielākus resursus to uzturēšanai. Tāpat Baložu pilsētas ietvju izbūvei papildus piešķirti līdzekļi 20 000 eiro apmērā..

 

Runājot par vides un atpūtas infrastruktūras jomu, budžeta grozījumos piešķirti  6000 eiro biotopu izpētei topošajam Titurgas ezera aktīvās atpūtas parkam, kā arī 34 000 eiro Ķekavas upes krastu stiprināšanai.

 

Ķekavas Mākslas skolā  tiks pārveidota vecā izstāžu zāle un tai blakus esošās telpas, kur pēc tam atradīsies keramikas ceplis, keramikas un veidošanas klases, šim mērķim paredzot 10 400 eiro. Savukārt 9800 eiro atvēlēti kvalitātes vadības sistēmas ieviešanai Ķekavas novada izglītības iestādēs, kas tiek īstenota  ERASMUS+ projekta  ietvaros.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

30.05.2017.

  Drukāt