Līgo pasākumi Ķekavas novadā

Sagaidot vasaras saulgriežus, latviešu gadskārtu svētkus, aicinām uz Līgo svētku pasākumiem Ķekavas novadā. Šogad Katlakalnā, Daugmalē un Ķekavā svētkus ieskandinās ar dziesmām, dejām, muzicēšanu, tirgošanos, folkloras tradīciju baudīšanu un neaizmirstamu Jāņu nakts balli.

 

 

 

 

 

 

 

KATLAKALNS, 8. jūnijs

 

Plkst. 19.00 Sauliešu pilskalnā JĀŅU IELĪGOŠANAS MEISTARDARBNĪCA
 

Visi laipni aicināti apgūt Jāņu laika gaidīšanas un svinēšanas mākslas un gudrības kopā ar Katlakalna folkloras kopu “RĀMUPE”, ģimeņu folkloras kopu LIZDA un citiem Katlakalna Tautas nama ļaudīm.
 

Šai vakarā mēs dziedāsim līgotnes, vīsim vītnes, vijas un vainagus, daudzināsim Jāņa tēvu un Jāņa māti, aplīgosim ozolu un Jāņa bērnus, kursim uguni, vārīsim Jāņu sieru, darināsim uguns ratu, klāsim kopīgu mielasta galdu ar līdzņemtiem, Jāņu laikam raksturīgiem, gardumiem, iesim rotaļās un dejosim.


DAUGMALE, 22. jūnijs

Plkst.19.00 Laukumā pie Daugmales multifunkcionālā centra norisināsies lustīga Līgo svētku ieskandināšana ar dziesmām, dejām, muzicēšanu, tirgošanos un pat sacenšanos!
 

No plkst. 18.00 darbosies Amatnieku tirdziņš, kuram var pieteikties, zvanot pa tālr. 26410473
 

No plkst. 19.00 Ielīgošana. Uzstāsies bērnudārza „Namiņš” mazie mākslinieki, Daugmales folkloras kopa, Ķekavas folkloras draugu kopa „Brička”, Iecavas folkloras kopa „Tarkšķi” un citi. Vakara gaitā meklēsim „ĪSTO Jāņu sieru!”, tāpēc aicinām visas siera sējējas piedalīties garšas meklējumos – mājās sagatavot Jāņu sieru un pretendēt uz gardākā siera sējējas titulu. Savukārt alus baudītājiem būs iespēja pierādīt savas spējas „Alus dzeršanas sacensībās”! Pieteikšanās „Alus dzeršanas sacensībām” uz vietas, pasākuma laikā.
 

Ap plkst. 21:00 Uguns rituāls
 

Noslēgumā Zaļumballe kopā ar Dzintaru
 

Ieeja bez maksas

 

ĶEKAVA, 23. jūnijs

 

Plkst. 23.00-04.00 Veco Dzirnavu estrādē JĀŅU NAKTS BALLE pie kopēja ugunskura
 

Par līksmību gādās grupa „Mītavas deserts”. Darbosies bufetīte. Ieeja brīva

 

Sabiedrisko attiecību daļa

06.06.2017.

 

  Drukāt