Kur palika www.balozi.lv?

 

Jau divus mēnešus Ķekavas novada iedzīvotājiem ir iespējams uzzināt Ķekavas novada aktualitātes jaunajā Ķekavas novada pašvaldības mājas lapā www.kekavasnovads.lv. Turpinot darbu pie tās pilnveidošanas, Ķekavas novada pašvaldība aicina arī ikvienu novada iedzīvotāju iesaistīties un izteikt savus priekšlikumus sūtot tos uz e-mail: ginta.logina@kekava.lv.   
 
Strādājot pie jaunās novada mājas lapas izveides, Ķekavas novada pašvaldība saskārās ar problēmām, kas saistītas ar bijušās Baložu pilsētas Domes mājas lapas satura pārņemšanu un tās integrēšanu jaunajā Ķekavas novada pašvaldības mājas lapā, kā arī esam uzklausījuši daudzu iedzīvotāju jautājumus par šo problēmu.
 
Lai viestu šajā situācijā skaidrību, Ķekavas novada pašvaldība vēlas sniegt skaidrojumu par www.balozi.lv mājas lapas pārņemšanas gaitu un pašreizējo situāciju.
 
š.g. 24.septembrī Rīgas reģiona policijas pārvaldē tika iesniegts iesniegums saistībā ar Ķekavas novada pašvaldībai piederošas mājas lapas nelikumīgu izmantošanu, un policijā ir uzsākta resoriskā pārbaude.
 
Lai arī Baložu pilsētas Domes mājas lapas www.balozi.lv autortiesības pieder Ķekavas novada pašvaldībai, tās izstrādātāji, uzturētāji un apkalpotāji ir SIA „ART Design Studio”, mājas lapu slēdza 2009.gada jūlijā, atsaucoties uz kādu Baložu pilsētas Domes izsniegtu dokumentu. Diemžēl šo dokumentu SIA „ART Design Studio” uzrādīt nevar. Arī Ķekavas novada pašvaldībā un bijušajā Baložu pilsētas Domē par šādu dokumenta eksistenci informācija nav pieejama. Tas liek secināt, ka SIA „ART Design Studio” ir patvaļīgi pārtraukusi www.balozi.lv mājas lapas darbību.
 
Pēc mājas lapas slēgšanas, SIA „ART Design Studio”, balstoties uz neizpausta klienta pieprasījumu, reģistrē domēnu ar citu, līdzīgu nosaukumu un novieto to uz saviem serveriem iepriekšējās mājas lapas vietā. Taču vienīgā pieeja www.balozi.lv mājas lapas pirmkodam ir palikusi SIA „ART Design Studio”.
 
Tāpat šī firma nesniedz atbildi arī uz jautājumu, kā viņu jaunais klients ir saņēmis www.balozi.lv mājas lapas kopiju, kas pieder Ķekavas novada pašvaldībai, to izmantojis, publicējis un lieto savām privātajām vajadzībām, maldinot mājas lapas apmeklētājus ar nekorektu informāciju, uzdodoties par bijušās Baložu pilsētas Domes mājas lapu. Līdz ar to Ķekavas novada pašvaldība uzskata, ka tādā veidā tiek pārkāptas gan pašvaldības autortiesības, gan veikta informācijas zādzība, kā arī maldināti iedzīvotāji ar nekorektu saturu mājas lapā.
SIA „ART Design Studio” neiesaistās konstruktīvās sarunās ar Ķekavas novada pašvaldību un pieprasa parakstīt nekorektu vienošanos. 
 
Informāciju sagatavoja:
Sabiedrisko attiecību daļa
  Drukāt