Radošās nedarbnīcas un zaļais skrējiens

Biedrība «Partnerība «Daugavkrasts»» uzsākusi Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) administrētā projekta “Ilgtspējīgas attīstības izglītības pasākumu īstenošana Ķekavas novadā par mūžizglītības un atkritumu šķirošanas tēmām inovatīvu un atraktīvu pasākumu veidā” aktivitātes. Divas projekta aktivitātes – fotoorientēšanās pasākums “Zaļais skrējiens” un “Praktiski radošās nedarbnīcas pieaugušo tālākizglītībā” iekļautas Ķekavas novada svētku programmā.

 

Pirmā no aktivitātēm norisinājās 26. maijā, kad pasākuma «Ķekavas novada bērnu sporta spēles Ķekavā» ietvaros dalībniekiem un viņu atbalstītājiem bija iespēja apmeklēt ZINOO (Biedrības „Latvijas zinātnes centru apvienība”) zinātnisko eksperimentu izrādes un tematiskās darbnīcas “Lietu otrā dzīve”, kur demonstrēja dažādu sadzīves izejvielu otrreizējas izmantošanas iespējas. Otrā un trešā projekta aktivitāte iekļauta Ķekavas novada svētku programmā.

 

PRAKTISKI RADOŠĀS NEDARBNĪCAS PIEAUGUŠO TĀLĀKIZGLĪTĪBĀ

16. jūnijā Ķekavas kultūras namā no plkst. 13.00

Lūgums pieteikt dalību, aizpildot pieteikšanās anketu www.daugavkrasts.lv.

 

Dienas kārtība:

Plkst. 12.50 - 13.00     Ierašanās un reģistrēšanās

Plkst. 13.00 - 13.10     Partnerības "Daugavkrasts" uzruna / Daiga Krūmiņa

Plkst. 13.10 - 14.40    Radošā NEdarbnīca "Praktiskais radošums tālākizglītībā" / Vita Brakovska / biedrība ZINIS

Plkst. 15.00 - 17.00    “Īsa pamācība drošai tīklošanai Google un Facebook” / Jānis Jakobs / Digitālā meistarība

             Darba kārtībā paredzētas arī nelielas pauzes pēc viesu un lektoru ieteikuma!

 

 

«ZAĻAIS SKRĒJIENS» - FOTOORIENTĒŠANĀS

16. jūnijā plkst. 18.00 – 20.00

 

Pasākuma mērķis ir aktīvā un atraktīvā veidā informēt un iesaistīt iedzīvotājus atkritumu šķirošanas pasākumos, tādējādi rūpējoties par vidi, kurā paši dzīvojam.

 

Sacensību centrs atradīsies Baložu vidusskolas sporta kompleksa stadionā. Starts atvērts no plkst. 18.00-19.30, finišs tiek slēgts plkst. 20.00.

 

Lūgums pieteikt dalību, aizpildot pieteikšanās anketu www.daugavkrasts.lv vai www.sports.kekava.lv. Turpat var iepazīties ar pasākuma nolikumu. Pasākumu vada Ķekavas novada Sporta aģentūra sadarbībā ar SIA “Ragn-Sells”.

 

Sacensībās piedalās ģimeņu komandas - dalībnieku skaits komandā 2 – 5 cilvēki. Komandā jābūt vismaz vienam, kurš sasniedzis 18 gadus. Pārējiem dalībniekiem vecuma ierobežojumu vai citu prasību nav. Dalības maksa no katra dalībnieka ir divas savā mājsaimniecībā vairs nenoderīgas PET plastmasas pudeles, kas piesakoties sacensību centrā, ir jāievieto atsevišķā konteinerā. Komanda, kas atnesīs lielāko dalības maksu – visvairāk PET plastmasas pudeles, saņems SIA “Ragn-Sells” īpašu specbalvu.

 

Sacensību organizatori izlozes kārtībā noskaidro un ar galveno balvu apbalvo vienu komandu, kas sacensībās ir sasniegusi visus 10 kontrolpunktus. Izlozē par galveno balvu piedalās visas komandas, kas izpildījušas šo uzdevumu.

 

Sacensību centrā komandām ir iespēja piedalīties izglītojošās aktivitātēs par vides aizsardzību un atkritumu šķirošanu.

 

Atsevišķi visu sacensību laikā tiek vērtēts komandas noformējums, nosaukums un atraktivitāte. Atraktīvākā, “zaļākā” komanda saņems SIA “Ragn-Sells” simpātiju balvu.

 

Īpašu pateicību par sadarbību izsakām Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūrai un SIA “Ragn-Sells”, Ķekavas pagasta kultūras centram, un Ķekavas novada pašvaldībai.  Kā arī pateicamies Latvijas Pašvaldību savienībai par doto iespēju piedalīties LADDER projektu konkursā un realizēt novada iedzīvotājiem svarīgu tēmu aktivitātes.

 

 

 

 

 

Biedrība “Partnerība “Daugavkrasts””

08.06.2017.

 

 

 

  Drukāt