Ķekavas novada svētkus ieskandinās Latvijā iemīļoti mākslinieki


Ķekavas novada svētki “Novada ritmos” ar vērienīgu svētku programmu visai ģimenei tiks svinēti šajā nedēļas nogalē - no 15. līdz 17. jūnijam. Svētkus 15. jūnijā ieskandinās jaunrades tērpu skate “Jauni ritmi”, iedzīvinot latviešu tautas lietišķās mākslas tradīcijas. Savukārt piektdien un sestdien starp lielākajiem svētku notikumiem – smagās mūzikas festivāls METALSHOW.LV Klanģu kalnā, latviešu hip-hop izpildītāju Edavārdi un Ansis koncerts, kā arī komponista Ulda Marhilēviča koncerts un mūziķu Aijas Andrejevas, Antras Stafeckas, Andra Ērgļa, Ivo Fomina un muzikālās apvienības “Raxtu Raxti” uzstāšanās uz brīvdabas skatuves Ķekavā.

Ķekavas novada svētki šogad apmeklētājiem dāvinās plašu koncertu, šovu, brīvdabas tirdziņu un aktīvās atpūtas programmu.
 

“Novada svētki ik gadu ir gaidīts notikums – tā ir sava veida satikšanās ne tikai ar iedzīvotājiem, bet arī ar mūsu novada viesiem. Esmu patiesi gandarīts, ka Ķekavas novads var lepoties ar talantīgiem un radošiem cilvēkiem, kā arī kultūras notikumu daudzveidību. Esmu pārliecināts, ka novada svētkos parādīsim labāko,” komentējot gaidāmos svētkus, stāsta Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Andis Damlics.
 

Svētku programmu jau ceturtdienas vakarā atklās Ķekavas novada bērnu vokālo ansambļu koncerts “Ietin dziesmu kamolītī” Baložos un jaunrades tērpu skate “Jauni ritmi” Ķekavā, demonstrējot talantīgāko novadnieku redzējumu par tautas lietišķās mākslas tradīciju dzīvotspēju mūsdienās.
 

Savukārt 16. jūnijā svētku programmā vairākas aizraujošas izklaides bērniem un jauniešiem - Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centrs gaidīs ikvienu interesentu jauniešu dienas pasākumā “PA RAMPĀM PAM”, vienuviet pulcējot mūsdienu deju un skeitborda entuziastus, taču vakarā svētku viesus pārsteigs velo paraugdemonstrējumi ar pirotehnikas elementiem un jauniešu vidū iecienīto hip-hop izpildītāju Edavārdi un Ansis koncerts Ķekavas veco Dzirnavu estrādē.
 

Ķekavas novada svētku kulminācija notiks sestdien, 17. jūnijā, kad uz brīvdabas skatuves kāps komponists Uldis Marhilevičs kopā ar tādiem sabiedrībā iemīļotiem mūziķiem kā Aiju Andrejevu, Antru Stafecku, Andri Ērgli, Ivo Fominu un Ķekavas novada vokālajiem ansambļiem “Vivo” un “Jūti”. Koncertprogrammu sestdien noslēgs muzikālā apvienība “Raxtu raxti”, kas svētkos uzstāsies kopā novada tautas deju ansambli “Zīle”. Svētku izskaņā zaļumballe ar grupu “Mākoņi”.
 

Lai gan lielākie kultūras notikumi novada svētku laikā norisināsies tieši Ķekavā, aktīvās atpūtas cienītāji 16. jūnijā būs gaidīti Baložu pilsētā, kur notiks fotoorientēšanās sacensības “Zaļais skrējiens”, savukārt 17. jūnija rītu vislabāk pavadīt Daugmales pilskalnā, meklējot dārgumus orientēšanās pasākumā visai ģimenei.  
 

 

Novada svētki piedāvās arī izbaudīt amatnieku darinājumus un lauku labumus, degustācijas “Izgaršo novadu”, kā arī piedalīties labdarības bumbu rallijā.  Vairāk par svētku programmu - kekavasnovads.lv.


Sabiedrisko attiecību daļa

12.06.2017.

  Drukāt