Norit labiekārtošanas darbi novada kapsētās

Rūpējoties par kārtību Ķekavas novada pašvaldības kapsētās, līdz šim uzstādīti jau 17 jauni ūdens sūkņi, kā arī uzsākti remontdarbi Bramberģes kapličā, kuru laikā tiks mainīts kapličas jumta segums, uzstādītas jaunas ieejas durvis un atjaunoti vārtu stabi.

Lai nodrošinātu ērti pieejamus ūdens ņemšanas punktus kapsētu apmeklētājiem, vasaras sākumā visos Ķekavas novada pašvaldības īpašumā esošos kapos veikta ūdens sūkņu, dziļurbumu, spiču un aku tehniskā pārbaude. Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļas speciālisti, šobrīd norit ar roku darbināmu ūdens sūkņu izgatavošana un uzstādīšana.
 

Kopumā plānots uzstādīt divdesmit ūdens sūkņus. Plānots, ka četrpadsmit sūkņi tiks uzstādīti Katlakalna kapsētā, divi – Jaunajā Ķekavas kapsētā, savukārt Mellupu, Plakanciema, Bramberģes un Čandaru kapos būs pa vienam jaunam ūdens sūknim.
 

Darbus pēc pašvaldības pasūtījuma izpilda SIA “Alpex”, kas, saskaņā ar noslēgto līgumu, arī turpmākos trīs gadus nodrošinās jaunā aprīkojuma tehnisko uzraudzību. Sūkņi darbosies režīmā ziema-vasara, nodrošinot vienmērīgu padevi un paceļot ūdeni pat no 12 m dziļuma.
 

Papildus veikta arī četru aku attīrīšana no organiskām nogulsnēm un smiltīm līdz to sākotnējam dziļumam.
 

Tāpat pārmaiņas piedzīvos Bramberģes kapliča, kur otrdien, 20. jūnijā, sākti jumta seguma nomaiņas darbi. Remontdarbu laikā kapličai tiks mainītas arī ieejas durvis, kā arī veikts vārtu stabu kosmētiskais remonts.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

21.06.2017.

  Drukāt