Vasarā uzlabos mācību vidi novada skolās un bērnudārzos

Vasaras sezonā plānots veikt remontdarbus un uzlabot mācību vidi novada skolās un pirmskolas izglītības iestādēs. Starp lielākajiem projektiem – PII “Zvaigznīte” ēkas pamatu energoefektivitātes uzlabošana un drenāžas tīklu pārbūve bērnudārzam piegulošai teritorijai.


Šovasar plānoti būvdarbi PII “Zvaigznīte”, Valdlaučos, kuru laikā iecerēts veikt ēkas pamatu energoefektivitātes uzlabošanas darbus un drenāžas tīklu pārbūvi.
 

“Plānotie būvdarbi PII “Zvaigznīte” nepieciešami, jo ēka celta 1983. gadā, un šajā laikā drenāžas tīkli ir pārstājuši kvalitatīvi novadīt jeb drenēt grunts un virsmas ūdeņus. Tas arī ir galvenais iemesls, kādēļ bērnu pastaigu laukumi ir mitri. Arī ēkas pagraba sienu hidroizolācija ir zaudējusi savu noturību, jo nav remontēta kopš ēkas uzcelšanas. Pagraba sienas pastiprināta mitruma ietekmes rezultātā nolietojas daudz ātrāk,” skaidro Ķekavas novada pašvaldības Attīstības daļas projektu vadītājs Jānis Vītoliņš.
 

Paredzēts, ka būvdarbu, būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas sastādīs nepilnus 200 tūkstošus eiro.
 

Tāpat, rūpējoties par bērniem un jauniešiem draudzīgu un patīkamu mācību vidi, remontdarbi tiks īstenoti arī citās novada mācību iestādēs. Ķekavas mākslas skolā vasaras laikā plānots izveidot keramikas klases un keramikas apdedzināšanas telpu, turklāt veidošanas klasē ieplānots kosmētiskais remonts un gaismekļu nomaiņa. PII “Ieviņa” tiks veikts kosmētiskais remonts vienā grupiņā, Ķekavas vidusskolā paredzēts remontēt kāpņutelpu, savukārt kādreizējā Ķekavas sākumskolas ēkā – 1. un 2. stāva gaiteņu kosmētiskais remonts. Baložu pilsētas pirmskolas iestādē “Avotiņš” tiks veikti teritorijas labiekārtojuma darbi, izbūvēta invalīdu tualete un iekārtota zāle sporta un mūzikas nodarbībām. Turklāt šobrīd tiek turpināta celiņu bruģēšana gar veco bērnudārza ēkas korpusu.
 

Arī Daugmales pamatskolā un Baložu vidusskolā šovasar tiks veikti nelieli kosmētiskie remontdarbi, lai septembrī mācības varētu uzsākt ar jaunu sparu.
 

Kā ziņots iepriekš, šobrīd turpinās arī 3. kārtas būvdarbi jaunajā Ķekavas sākumskolā, kur norit baseina un sporta zāles izbūve, kas durvis vērs jau septembrī.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

27.06.2017.

 

  Drukāt