Dienas centra iemītnieki apgūst keramiku, datorzinības un iestudē uzvedumus

 

Gada laikā dienas centra „Gaismas iela” iemītnieki iestudējuši uzvedumus, snieguši koncertus, apguvuši datorzinības, keramiku un citas interesantas nodarbības.  
 
„Kas tur cimdiņā danco?” vaicā lācis, mežā ieraudzījis sniegā nokritušu dūraini un pamanījis rosību tajā. „Ielaidiet mani pasildīties!” Un brīnums – cimdiņā pietiek vietas ne tikai mušai, pelītei un zaķim, bet arī vilkam un lācim! Lai cik atšķirīgi būdami, viņi atrod kopīgu valodu. Tāpat kopīgu valodu un nodarbes atraduši visi, kas ieminuši taciņu uz Ķekavas dienas centru „Gaismas iela”. Lai iepriecinātu sevi un citus, visi kopā spējuši iestudēt un aprūpes centra iemītniekiem parādīt pasaku „Vecīša cimdiņš” un nelielus koncertuzvedumus sagatavojuši teju uz katriem svētkiem visa gada garumā. Dziedot un spēlējot pabūts arī Ķekavas bibliotēkā, Doles tautas namā, dienas centrā „Oāze”, „Mēness māja” Rīgā un sadziedāšanās svētkos Siguldā.
 
Uz dienas centru iedzīvotāji nāk, lai piedalītos dažādās nodarbībās - datorzinību, keramikas, filcēšanas un vingrošanas. Dienas centrā daudzi iegriežas arī, lai labā kompānijā nodotos zoles vai novusa spēlei. Tomēr vislielākais ieguvums ikvienam dienas centra apmeklētājam - ir iespēja būt sabiedrībā, parunāties ar līdzcilvēkiem, kaut uz brīdi aizmirst savas ikdienas nebūšanas vai savstarpējās pārrunās atrast tām risinājumu, gūt kādu vērtīgu padomu, mierinājumu vai uzmundrinājumu. Ikvienam ļoti svarīgas ir kopīgās pastaigas, izbraukumi, dzimšanas dienu un citu svētku atzīmēšana!
 
Februārī dienas centram „Gaismas iela” apritēs gads.
 Daudz ko no iepriekš minētā nevarētu realizēt arī bez brīvprātīgo un citu sadarbības partneru iesaistīšanās. Vislielākais paldies Brigitai Ruško, Diānai Špākai, Spulgai Lodziņai, Astrīdai Lesnikai, Ramonai Brālis un citiem, kas ar savām prasmēm, ziedojot savu laiku, bagātinājuši centra klientu ikdienu. Priecāsimies ar jums sadarboties arī turpmāk! Tomēr brīvprātīgie joprojām tiek aicināti pieteikties – īpaši tādās jomās kā datorzinību pamati, angļu un/vai vācu valodas pamati, aušana un šūšana. Būsim ļoti pateicīgi katram, kas atsauksies!
 
 
A.Martinsone
  Drukāt