Ziedo mantas kādā no četriem labdarības punktiem novadā

Sniedzot atbalstu līdzcilvēkiem un piešķirot lietām otru elpu, aicinām ziedot noderīgas mantas kādā no četriem ziedošanas punktiem Ķekavas novadā. Ikviens iedzīvotājs var nodot apģērbu, apavus, rotaļlietas, mēbeles un citas noderīgas lietas Baložos, Daugmalē un Ķekavā.
 

Ziedojot mantas līdzcilvēkiem, tiek sniegts ne tikai materiāls atbalsts, kas bieži vien ir nepieciešams grūtībās nonākušajiem, bet arī piešķirta otra elpa lietām, kas joprojām ir derīgas, taču dažādu iemeslu dēļ nešķiet aktuālas – piemēram, bērnu apģērbam, kas pašu bērniem kļuvis par mazu vai mēbelei, kurai mājā vairs neatrodas vieta.
 

Apģērbu un apavus gan pieaugušajiem, gan bērniem, kā arī saimniecības preces, rotaļlietas, skolai derīgas lietas un pat mēbeles Ķekavas novadā var ziedot četrās vietās. Baložos, Jaunatnes ielā 1, katra mēneša pirmajā un otrajā sestdienā iespējams ziedot apģērbu un apavus gan bērniem, gan pieaugušajiem, savukārt Daugmalē šāds mantu ziedošanas punkts atrodas dienas centrā “Adatiņas”, kur ziedotāji gaidīti katru darbadienu. Ķekavā apģērbu un dažādas derīgas mantas iespējams ziedot ceturtdienās plkst. 08.00 - 14.00 Ķekavas novada pašvaldības Sociālās aprūpes centra pagrabstāvā Gaismas ielā 19, K-8.
 

Ziedojot mantas, svarīgi atcerēties – lietai, kuru plānots atdot, jābūt labā stāvoklī, tīrai, izmazgātai, nenolietotai, kārtīgi salocītai vai iepakotai. Pirms mantu nodošanas labdarībai, vēlams pārliecināties un rūpīgi izvērtēt, vai konkrētā lieta tiešām ir labā stāvoklī un joprojām pilda savu sākotnējo funkciju.
 

Kā norāda nozares pārstāvji, cilvēki bieži vien pārprot labdarības galveno mērķi, atdodot visu nevajadzīgo labdarības organizācijām. Būtiski atcerēties, ka labdarības mērķis ir palīdzēt cilvēkiem, ģimenēm konkrētās situācijās.
 

Ziedošanas punkti novadā:

Baložos

Adrese: Jaunatnes ielā 1

Kontaktpersona: Ļiļa Jaksa, tālr. 26786891


Daugmalē

Dienas centrs „Adatiņas"

Adrese: “Adatiņas”, pagrabstāvs

Kontaktpersona: Līga Voldeka, tālr. 29351095
 

Ķekavā

Sociālās aprūpes centrs

Adrese: Gaismas ielā 19, K-8, pagrabstāvs
 

NSUS labdarības biedrība

Adrese: Rīga, Daugavgrīvas iela 49 k1

Kontaktpersona: Līga Uzulniece, tālr. 26667444

Mājaslapa: www.nsus.lv
 

Mantas, kuras plānots ziedot, vislabāk ir iepakot viegli pārvietojamos iepakojumos – apģērbu, apavus un tekstila izstrādājumus vēlams ievietot vidēja izmēra iepirkumu maisiņos. Aicinām ņemt vērā, ka lietas uz ziedošanas punktiem ir jānogādā pašiem.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

11.07.2017.

 

  Drukāt