Latvijas simtgadnieku saietā piedalīsies Ķekavas novada vecākā iedzīvotāja

Gaidot Latvijas simtgadi, sestdien, 15. jūlijā, Rundāles pils Baltajā zālē norisināsies Latvijas pirmais simtgadnieku salidojums. Starp saieta dalībniekiem arī novadniece Monika Greivule no Titurgas, kura maijā nosvinēja savu 102. dzimšanas dienu.


Kā vēsta Latvijas valsts simtgades birojs, pirmais Latvijas vienaudžu salidojums ir aicinājums simtgadniekiem iziet sabiedrībā kopā ar savas dzimtas pārstāvjiem un pašvaldības vadītājiem – tā ir iespēja satikties ar vienaudžiem un cilvēkiem, kuri veidojuši mūsu kopīgās vēsturiskās atmiņas pamatu.
 

Svinīgajā notikumā kopā ar ģimeni šogad piedalīsies arī Ķekavas novada vecākā iedzīvotāja Monika Greivule, kura šā gada 18. maijā nosvinēja 102. dzimšanas dienu. Monika ir viena no pirmajām Baložu iedzīvotājām, un sava garā mūža laikā viņa ir vērojusi, kā Baloži lēnām izaug par pilsētu. Ar savu atmiņu stāstu Monika dalīsies arī pilnmetrāžas dokumentālajā filmā “Latvijas 100gadnieki (Piedzimt kopā ar Latviju)”, kuras tapšanai finansiālu atbalstu sniegusi arī Ķekavas novada pašvaldība.
 

Latvijas pirmais simtgadnieku salidojums ir pilsoniskā iniciatīva, kas veltīta Latvijas Valsts lielajai jubilejai. Iniciatīvu atbalsta divdesmit Latvijas pašvaldības, tostarp Ķekavas novads.
 

Vairāk par projektu iespējams lasīt mājaslapā biedribarasa.lv vai lv100.lv.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

14.07.2017.

 

  Drukāt