Ķekavas novada pašvaldība līdzdarbosies pieaugušo izglītības projektā

Ķekavas novada pašvaldības priekšsēdētājs 18. jūlijā parakstījis sadarbības līgumu ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA), lai šī gada rudenī veiksmīgi uzsāktu Eiropas Sociālā fonda projektu "Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide".
 

Ķekavas novads ir viena no piecdesmit pašvaldībām, kas kļuvusi par VIAA sadarbības partneri Eiropas Sociālā fonda projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”.
 

Projekta laikā pašvaldībā darbosies pieaugušo izglītības koordinators, kura pienākumos būs nodarbināto iedzīvotāju informēšana par mācību iespējām un to pieejamību. Tāpat koordinators veiks mērķa grupas personu aktivizēšanu un motivēšanu iesaistei mācībās, nepieciešamības gadījumā novirzot karjeras konsultācijām, kā arī sniegs atbalstu mācību piedāvājuma izvēlē un reģistrācijai mācībām.
 

Pieaugušo izglītības koordinators Ķekavas novadā darbosies, pateicoties projekta līdzfinansējumam.
 

Šobrīd projektā notiek izglītības iestāžu pieteikšanās mācību nodrošināšanai. Plānots, ka strādājošie iedzīvotāji pirmajām mācībām varēs reģistrēties šī gada rudenī kādā no četrām šobrīd darba tirgū pieprasītām nozarēm: elektroniskās un optisko iekārtu ražošana, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas; būvniecība; kokrūpniecība; metālapstrāde, mašīnbūve un mašīnzinības. Nozaru un pieejamo mācību klāsts tiks papildināts uz katru nākamo pieteikšanos.
 

Eiropas Sociālā fonda projekts Nr. 8.4.1.0/16/I/001 “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” tapis Eiropas Savienības fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.4.1. specifiskā atbalsta mērķa "Pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci" ietvaros.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

19.07.2017.

 

  Drukāt