Padomi pareizai atkritumu šķirošanai

Ik gadu, pieaugot iedzīvotāju skaitam novadā, palielinās arī radītais atkritumu daudzums. Lai veicinātu dabai draudzīgu dzīvesveidu, Ķekavas novada pašvaldība atgādina – visā novada teritorijā pie daudzdzīvokļu mājām ir pieejami konteineri papīra, plastmasas, stikla un bioloģiskiem atkritumiem. Saudzējot apkārtējo vidi, piedāvājam dažus vērtīgus padomus ērtākai atkritumu šķirošanai.
 

Ķekavas novada pašvaldības teritorijā atkritumu šķirošanas konteineri izvietoti gandrīz divdesmit dažādās vietās, tādējādi nodrošinot daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem iespēju šķirot papīra, plastmasas, stikla un bioloģiskus atkritumus. Ar dalīto atkritumu šķirošanas vietu adresēm aicinām iepazīties šeit.
 

Šķirojot atkritumus, galvenais ir no sadzīves atkritumiem atdalīt tos atkritumu veidus, kurus iespējams nodot otrreizējai pārstrādei – proti, papīra un kartona iepakojumus, tīras plastmasas pudeles un polietilēna maisiņus, izskalotas stikla burkas un pudeles, kā arī dažāda veida bioloģiskos atkritumus bez iepakojuma.

 

Vairāk par pareizu atkritumu šķirošanu aicinām lasīt zalajosta.lv.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

19.07.2017.

 

  Drukāt