Eiropas koru olimpiādē startē divi kori no Ķekavas (papildināts)

No 16.-23. jūlijam Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās norisinās Eiropas koru olimpiāde, vienuviet pulcējot teju 200 pasaules labākos korus – to vidū arī Ķekavas Mūzikas skolas koris, kas savu pirmo uzstāšanos piedzīvos sestdien, 22. jūlijā, un vīru koris “Ķekava”, kas jau ieguvuši sudraba medaļu.
 

Ķekavas novadu Eiropas koru olimpiādē pārstāv divi kori – Ķekavas Mūzikas skolas koris un vīru koris Ķekava. Pateicoties teicamiem sasniegumiem dažādos konkursos, mūzikas skolas koris uzreiz iekļuva čempionu kārtā un savu pirmo uzstāšanos olimpiādē piedzīvos sestdien, 22. jūlijā. Turpretī vīru koris “Ķekava” diriģenta Arvīda Platpera vadībā veiksmīgi aizvadījuši atklāto konkursu jaukto, sievu un vīru koru kategorijā, iekļūstot starp septiņiem čempionu kārtas koriem.
 

Kā informē A.Platpers, konkursa otro kārtu vīru koris aizvadīja 18. jūlijā, un vakar, 19. jūlijā, apbalvošanas ceremonijā “Arēna Rīga” saņēma sudraba medaļu.
 

Eiropas koru olimpiāde notiek reizi divos gados, un šogad Rīga ieguva tiesības rīkot 3.Eiropas koru olimpiādi, kā arī Nāciju Grand Prix Rīga 2017. Kā vēsta konkursa organizatori, plānots, ka pasaules līmeņa koru sacensības Latvijā pulcēs 12 000 dziedātāju no 200 valstīm. 
 

Vairāk par Eiropas koru olimpiādi www.singinriga.lv.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

19.07.2017.

Papildināts

20.07.2017.

 

 

  Drukāt