Aizliegums peldēties Titurgas ezerā joprojām spēkā

Jūnija sākumā noteiktais aizliegums peldēties Titurgas ezerā sadzīves kanalizācijas piesārņojuma dēļ joprojām ir spēkā. Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas speciālisti, otrdien, 18. jūlijā, Titurgas ezerā veiktas atkārtotas ūdens analīzes, un to rezultāti būs zināmi jau nākamajā nedēļā. Iedzīvotāji aicināti sekot aktuālajai informācijai un informēt novada pašvaldību vai Reģionālo pašvaldības policiju, ja ūdenstilpē konstatēta atkārtota kanalizācijas notekūdeņu noplūde.
 

Veicot Ķekavas novadā ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens, jūnija sākumā tika konstatēts, ka Baložu pilsētā Titurgas ezerā nepieciešams aizliegt peldēties  sadzīves kanalizācijas piesārņojuma dēļ. Veiktās ūdens analīzes apstiprināja, ka ūdenī E-coli baktēriju skaits trīs reizes pārsniedz robežnormatīvu.
 

Rūpējoties par iedzīvotāju drošību, pie Titurgas ezera izvietotas aizlieguma zīmes, brīdinot par piesārņojumu. Diemžēl viena no zīmēm tikusi ļaunprātīgi demontēta, tādēļ jau šīs dienas laikā trūkstošā aizlieguma zīme krastā pie Ezera ielas tiks izlikta atkārtoti.

Ņemot vērā konstatēto piesārņojumu, šovasar ezerā regulāri tiek veiktas atkārtotas ūdens analīzes. Jaunāko analīžu rezultāti būs zināmi jau nākamnedēļ, tādēļ pagaidām aicinām iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot noteikto peldēšanas aizliegumu Titurgas ezerā.
 

Lai risinātu ūdens kvalitātes problēmu Titurgas ezerā un novērstu neattīrītu kanalizācijas notekūdeņu ieplūdi, aicinām iedzīvotājus – īpaši dārzkopības sabiedrības „Buras” individuālo māju īpašniekus, būt atbildīgiem par savu māju sadzīves kanalizācijas apsaimniekošanu un godprātīgi veikt krājrezervuāru asenizāciju, kā arī pieslēgties centrāliem kanalizācijas tīkliem, kur tos pašvaldība ir izbūvējusi. Papildu jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar SIA “Baložu Komunālā Saimniecība”. Kontaktinformāciju aicinām skatīt šeit.
 

Tāpat aicinām iedzīvotājus būt vērīgiem un informēt Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļu, zvanot pa tālruni 67936039, vai Reģionālo pašvaldības policiju – tālr. 67937102, ja ūdenstilpē konstatēta atkārtota kanalizācijas notekūdeņu noplūde.
 

Ikgadējā ūdens pārbaude šovasar veikta arī citās novada peldvietās. Kā liecina ūdens analīžu rezultāti, citviet novadā ūdens ir tīrs un peldēšanai drošs. Šādas pārbaudes jūnijā tika veiktas Daugmalē - Daugavā pretī Nāves salai, Ķekavā - Daugavā Dārznieku ielā un Ķekavas upē „Dambītī”, Katlakalnā – Daugavā Ievu ielā un Ziedonī.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

20.07.2017.

 

  Drukāt