Saņemtas Titurgas ezera ūdens analīzes: situācija normalizējusies

Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa informē – šorīt, 21. jūlijā, saņemti Titurgas ezera ūdens analīžu rezultāti. Kā norāda eksperti, situācija ir normalizējusies, un jauns piesārņojums nav radies. Biežās lietusgāzes sekmējušas ūdens apmaiņu ezerā, tādēļ jau šajā nedēļas nogalē iedzīvotāji droši varēs atklāt peldsezonu arī Titurgas ezerā.
 

Laboratorijas analīžu rezultāti saņemti ātrāk nekā plānots – ūdens kvalitāte ir uzlabojusies, un jauns piesārņojums nav radies. Secināts, ka ūdens kvalitātes rādītāji atbilst noteiktajām normām, tādēļ jau šīs dienas laikā tiks noņemtas uzstādītās aizlieguma zīmes ezera tuvumā, tādējādi atļaujot iedzīvotājiem peldēties Titurgas ezerā.
 

Lai nepieļautu atkārtotu neattīrītu kanalizācijas notekūdeņu ieplūdi Titurgas ezerā, aicinām iedzīvotājus – īpaši dārzkopības sabiedrības „Buras” individuālo māju īpašniekus, būt atbildīgiem par savu māju sadzīves kanalizācijas apsaimniekošanu un godprātīgi veikt krājrezervuāru asenizāciju, kā arī pieslēgties centrāliem kanalizācijas tīkliem, kur tos pašvaldība ir izbūvējusi. Papildu jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar SIA “Baložu Komunālā Saimniecība”. Kontaktinformāciju aicinām skatīt šeit.
 

Kā vēstīts iepriekš, veicot ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens, jūnija sākumā tika konstatēts, ka Baložu pilsētā Titurgas ezerā nepieciešams aizliegt peldēties  sadzīves kanalizācijas piesārņojuma dēļ. Veiktās ūdens analīzes apstiprināja, ka ūdenī E-coli baktēriju skaits trīs reizes pārsniedz robežnormatīvu.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

21.07.2017.

 

  Drukāt