Pašvaldība: Pļavniekkalna skolas bērniem jaunais mācību gads jānodrošina ar 1. septembri

Ievērojot pieņemtos Ķekavas novada domes lēmumus par Pļavniekkalna sākumskolas attīstību, pašvaldība ir veikusi un turpina darīt visus nepieciešamos darbus, lai šīs skolas bērniem veiksmīgi nodrošinātu izglītības procesu arī jaunajā mācību gadā, sākot ar 1. septembri.

 

 


Patlaban ir veikts kosmētiskais remonts un citi nepieciešamie remontdarbi vecajā Ķekavas sākumskolas ēkā, kur atbilstoši domes lēmumam plānots pārcelt skolas darbību līdz brīdim, kad tiek uzbūvēta jauna Pļavniekkalna sākumskolas ēka. Lai varētu uzsākt izglītības procesu šajā vecajā Ķekavas sākumskolas ēkā, nepieciešams ir pārvest skolas mēbeles, to iekārtot un mēneša laikā saņemt Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī Veselības inspekcijas atzinumu telpu piemērotībai mācību procesa nodrošināšanai. 


Tāpēc, ņemot vērā laika grafiku, skolas mēbeļu pārvešana tika plānota šonedēļ, taču šobrīd šis lēmums ir atlikts, jo  vakar, 24. jūlijā, Pļavniekkalna sākumskolas vecāku padomes priekšsēdētājs, Ķekavas novada domes mēra kandidāts Neils Kalniņš publiski ir aicinājis skolas vecākus uz radikālu rīcību nodrošināt skolas “neaizskaramību”.


Ķekavas novada pašvaldība aicina vecākus izvērtēt šo situāciju un apzināties, ka pašvaldībai ir nepieciešams veikt minētos darbus, lai Pļavniekkalna sākumskolas bērni varētu uzsākt jauno mācību gadu ar 1. septembri. 


Šeit ir jāņem vērā arī tas, ka,  ievērojot jūnijā Ķekavas novada domes pieņemto lēmumu, šobrīd ir izsludināts iepirkums uz moduļu nomu pie Pļavniekkalna sākumskolas, jo esošais līgums ar SIA “Cramo” ir beidzies šogad maijā.


Un kas būs šī iepirkuma uzvarētājs, ar kuru tiks slēgts jaunais līgums par moduļu nomu, būs zināms tikai tad, kad būs noslēgusies iepirkuma procedūra. Gadījumā, ja šajā iepirkumā uzvar cits, nevis esošais moduļu piegādātājs, tad esošie moduļi būs jādemontē un būs jāizstrādā jauns būvprojekts  moduļu uzstādīšanai, kas, ievērojot visas 3. grupas būvēm paredzētās prasības, ilgs vismaz pusgadu. Arī šobrīd Administratīvajā rajona tiesā apstrīdētā Pļavniekkalna sākumskolas būvniecības būvatļauja  līdz tiesas lēmumam liegs iespēju plānotos jaunos moduļus uzstādīt pie skolas.


Līdz ar to šeit rodas pamatots jautājums – vai procesa pretinieki uzņemsies atbildību par to, ka Pļavniekkalna sākumskolas bērniem jaunais mācību gads nesāksies 1. septembrī? Pašvaldība aicina uz sapratni un racionālu situācijas risinājumu, ņemot par pamatu bērnu intereses.


Atgādinām, ka Pļavniekkalna sākumskola esošajā veidolā neatbilst jauno Ministru kabineta noteikumu prasībām, un tā 2019. gadā var netikt akreditēta kā izglītības iestāde.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

25.07.2017.

 

  Drukāt