Pirmajā pusgadā novadā reģistrēti 119 jaundzimušie un 36 laulības

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Ķekavas novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 119 jaundzimušie, no tiem – 60 zēni un divi dvīņu pāri. Starp neparastākajiem bērnu vārdiem – Lilu, Platons, Naomi un Eliass. Savukārt laulības 2017. gada pirmajā pusgadā Ķekavas novadā reģistrējuši 36 jaunlaulātie, turklāt divas no tām noslēgtas baznīcā.


Laika posmā no 2017. gada janvāra līdz jūnijam visvairāk laulību reģistrēts maijā un jūnijā, kad Ķekavas novada pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļā laulību gredzenus mijuši vairāk nekā divdesmit pāri. Savukārt no 119 jaundzimušajiem visvairāk bērnu Ķekavas novada pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēts martā - 22 jaundzimušie. Infografiku par apkopoto statistiku aicinām skatīt šeit.

 

 

 

Kas jāzina jaunajām ģimenēm?
 

Aicinām pārus un topošos vecākus iepazīties ar dzimšanas un laulības reģistrācijas kārtību, atbalsta saņemšanas iespējām, kā arī iedzīvotāju reģistra likuma grozījumiem par jauna veida personas koda piešķiršanu jaundzimušajiem.


Ņemot vērā, ka bērna ienākšana ģimenē ir liels notikums, kā arī to, ka vasara ir karstākais kāzu laiks, aicinām topošās ģimenes savlaicīgi iepazīties ar kārtību, kādā norit bērnu un laulību reģistrācija. Plašāka informācija pieejama saitē šeit.


Atgādinām, ka jaunajiem vecākiem valsts nodrošina iespēju saņemt bērna piedzimšanas pabalstu, kā arī vienam no vecākiem ir tiesības saņemt bērna kopšanas pabalstu un vecāku pabalstu. Vairāk par valsts sniegtajām atbalsta iespējām aicinām uzzināt vietnē www.vsaa.lv.


Turpretī Ķekavas novada pašvaldība izmaksā vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu 210 eiro apmērā, ja viens no bērna vecākiem ir deklarēts novadā ilgāk par sešiem mēnešiem. Šī gada pirmajā pusē piedzimšanas pabalsts izmaksāts 188 jaundzimušajiem, tādējādi kopš 2017. gada janvāra pašvaldība kopumā jaunajiem vecākiem piešķīrusi 39 480 eiro. Tāpat pašvaldība sniedz atbalstu trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu bērniem, nodrošinot brīvpusdienas 100% apmērā, kā arī 50 eiro lielu pabalstu mācību līdzekļu un skolas formas iegādei. Plašākai informācijai aicinām sazināties ar Ķekavas novada Sociālo dienestu, zvanot pa tālr. 67935814


Tāpat Ķekavas novada pašvaldība atgādina, ka ar šī gada 1. jūliju visiem jaundzimušajiem personas koda vietā tiek piešķirts individuāls personas kods bez dzimšanas datuma norādīšanas. Tomēr iespēju saņemt jaunās sistēmas personas kodu var izmantot arī personas, kurām jau piešķirts personas kods ar dzimšanas datumu tajā. Tādējādi arī pirmajā pusgadā reģistrētajiem jaundzimušajiem ir iespējams piešķirt personas kodu bez dzimšanas datuma. Vairāk par Iedzīvotāju reģistra likuma grozījumi aicinām lasīt kekavasnovads.lv vai pmlp.gov.lv.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

27.07.2017.

 

  Drukāt