Ragn-Sells izveido Ķekavas novadā pirmo šķiroto atkritumu savākšanas laukumu

Darbu sācis pirmais šķiroto atkritumu savākšanas laukums Ķekavas novadā. To savā teritorijā, rūpējoties par efektīvu resursu izmantošanu un vidi, izveidojis atkritumu apsaimniekošanas un vides risinājumu uzņēmums SIA Ragn-Sells.
 

Tagad arī Ķekavas novada iedzīvotājiem ikdienā ir daudz plašākas iespējas bez maksas otrreizējai pārstrādei ērti nodot nevajadzīgās lietas. Laukumā iedzīvotāji bez maksas var nodot kartonu, papīru, PET pudeles, polietilēnu, pudeļu stiklu, metālu un nolietotās elektropreces.
 

Šķirošanas konteineri jaunajā laukumā ir uzskatāmi marķēti ar norādēm, kādus atkritumus katrā drīkst mest. Laukumā var ērti iebraukt ar automašīnu, šķirošanai domātos atkritumus nogādājot tieši konteineros.
 

„Katrs šāds jauns šķirošanas laukums Latviju tuvina mūsdienīgai, zaļi domājošai valstij, jo parāda iedzīvotāju labo gribu atbildīgi un saudzīgi izmantot dabas resursus. Ne tikai patērēt un izmest, bet visu izlietoto maksimāli pārvērst jaunos resursos, tādejādi samazinot poligonā apglabājamo atkritumu daudzumu, kas negatīvi ietekmē gan vidi, gan cilvēkus, ” uzsver Agris Markss, SIA Ragn-Sells valdes loceklis.
 

Jaunais laukums ir ierīkots iedzīvotājiem ērti pieejamā vietā, SIA Ragn-Sells teritorijā Ķekavas novada „Gurnicās”, netālu no Ķekavas putnu fabrikas.
 

Laukuma darba laiks:

  • Pirmdien – slēgts
  • Otrdien – 17.00-19.00
  • Trešdien – 9.00-17.00
  • Ceturtdien – 10.00-16.00
  • Piektdien – 14.00-17.00
  • Sestdien – 12.00-13.00
     

Jāatgādina, ka mērķtiecīga atkritumu šķirošana ir ne tikai ieguvums videi, bet arī ļauj būtiski samazināt maksu par atkritumu izvešanu.
 

„Iedzīvotājiem ir jāapzinās – jo aktīvāk viņi iesaistīsies atkritumu šķirošanā, jo maksa par atkritumu izvešanu būs mazāka. Šāds princips ir spēkā visās attīstītajās pasaules valstīs, kur rūpes par vidi un resursu taupīšanu ir viens no atkritumu apsaimniekošanas galvenajiem principiem,” uzsver A.Markss.
 

Visus jaunajā laukumā nodotos šķirotos atkritumus SIA Ragn-Sells nodos pārstrādes uzņēmumiem kā otrreizējas izejvielas jaunu produktu ražošanai.
 

Koncerns Ragn-Sells ik gadu pārstrādei transportē 1,5 miljonus tonnu atkritumu. Pārstrādes rūpnīcas, kur aizceļo Ragn-Sells savāktās otrreizējās izejvielas, atrodas visā pasaulē, galvenokārt Eiropā un Āzijā.

 


Baltic Communication Partners

28.07.2017.

  Drukāt