Noslēdzies sociālās palīdzības izbraukuma seminārs

Vairākas ģimenes atgriezušās no Plakanciema „Valmonirām”, kur norisinājās divu dienu izbraukuma seminārs projekta „Sociālās palīdzības sniegšana” ietvaros. Projektu konkursu šī gada janvārī bija izsludinājusi AS „Latvijas Valsts meži” sadarbībā ar „Ziedot.lv”, un tajā veiksmīgi startēja arī biedrība „Sorbum”.

 

Par iegūtajiem līdzekļiem tika organizēts izbraukuma seminārs, kas bija pirmais šāda veida pasākums Ķekavas novadā – domāts ne tikai bērniem ar īpašām vajadzībām, bet arī pieaugušajiem ar dažādiem funkcionāliem traucējumiem un viņu piederīgajiem, kas ikdienā par viņiem rūpējas.

 

Semināra mērķis bija veicināt savstarpējo sapratni un saliedētību ģimenē, taču tika sasniegts ne tikai tas – piederīgie paspēja arī atpūsties no ikdienas pienākumiem, iepazīties un dalīties pieredzē, kas gūta, rūpējoties par saviem tuviniekiem. Atklājās daudzas vienojošas problēmas, tika meklēti risinājumi un secināts, ka šādas tikšanās būtu jārīko atkārtoti.

 

Laiks bioloģiskajā zemnieku saimniecībā „Valmoniras” tika pavadīts gan interaktīvās nodarbībās speciālistu Agitas Sējas un Aleksandra Molokovska vadībā, gan baudot dabas skaistumu, lieliskos laikapstākļus un vienam otra sabiedrību. Brīvajā laikā aizrautīgi tika izmantots viss, ko piedāvā viesmīlīgās „Valmoniras”, - iespēja peldēties, izbraukt ar kanoe laivām, katamarānu, makšķerēt, nobraukt pa trosi, darboties uz āra trenažieriem, aprūpēt dažādus mājlopus un mājputnus. Vakarā uz ugunskura kopīgi tika vārīta zupa un dziedāts.

 

Pateicoties saņemtajam finansējumam, tika iegādāts arī inventārs nakšņošanai brīvā dabā, kas ļaus arī turpmāk rīkot līdzīgus izglītojošus izbraukuma seminārus dažādām mērķgrupām.

 

Paldies „Valmoniru” saimniekiem Ilgvaram Bitem un Mārītei par atsaucību un pretimnākšanu, paldies P/A „Ķekavas sociālās aprūpes centrs” direktora pienākumu izpildītājam Mārim Baronam par atbalstu projekta īstenošanas procesā un visiem pārējiem, kas bija iesaistīti un piedalījās!

 

 

Antra Martinsone

14.08.2017.

 

  Drukāt