Sākas balsošana par Latvijas ainavu dārgumiem

Akcijas “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt” balsošanai izvirzītas divas vēsturiskas Ķekavas novada ēkas – Doles-Ķekavas ev. lut. baznīca un Doles Tautas nams. Par pieteiktajiem ainavu dārgumiem tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv aicinām balsot līdz 15. oktobrim.
 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju piedalīties kopīgas dāvanas gatavošanā Latvijai, veidojot elektronisku Latvijas ainavu dārgumu krātuvi “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”. Tajā tiks iekļautas sabiedrības vērtējumā nozīmīgas ainavas ar īpašu vēstījumu par Latvijas un tās reģionu dabu un vēsturi, kas jāsaglabā nākamajām paaudzēm.
 

Starp 243 balsošanas sarakstā iekļautajām ainavām, kuras izvērtējusi ainavu ekspertu padome kopā ar plānošanas reģioniem, iekļautas arī Ķekavas novada vēsturiskās pērles – Doles-Ķekavas ev. lut. baznīca un Doles Tautas nams. Ikviens iedzīvotājas aicināts balsot par 50 nozīmīgākajām Latvijas ainavām no 15. augusta līdz 15. oktobrim tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv.

Izvēloties sev nozīmīgākās ainavas, jāņem vērā, ka:

  • katra persona ir aicināta savu viedokli paust vienu reizi;
  • balsot var gan tikai par viena reģiona ainavām, gan par visu piecu reģionu ainavām;
  • no katra reģiona jāizvēlas ne vairāk kā 10 ainavas (gadījumos, kad kādā plānošanas reģionā tiks izvēlētas vairāk nekā 10 ainavas, par to tiks parādīts paziņojums).
     

Vienlaikus ar balsošanu visus 243 ainavu dārgumus atbilstoši savas nozares specifikai vērtēs Ainavu ekspertu padomē pārstāvētās institūcijas un organizācijas. Savukārt plānošanas reģioni apkopos sabiedrības un Ainavu ekspertu padomes vērtējumus. Paredzams, ka kopīgais vērtējums par katra reģiona nozīmīgākajiem 10 ainavu dārgumiem būs zināms novembra vidū.
 

Latvijas jubilejas gadā šie ainavu dārgumi tiks iemūžināti, pieaicinot profesionālus fotogrāfus. Kā arī katrā reģionā tiks organizēta izstāde un diskusija, meklējot atbildes uz jautājumiem, kādu Latviju vēlamies redzēt nākamajās simtgadēs un kas jādara, lai vēlamo mērķi sasniegtu.
 

Vairāk par projektu aicinām lasīt www.ainavudargumi.lv.
 

Sabiedrisko attiecību daļa

17.08.2017.

  Drukāt