Latvijas un Norvēģijas pašvaldību speciālistu vasaras skolā prezentē novada garšu

Latvijas un Norvēģijas reģionu un pašvaldību attīstības plānošanas speciālistu vasaras skolā, kas trīs dienu garumā norisinājās Krāslavas novadā, prezentēti inovatīvi Ķekavas novada uzņēmēju produkti – no kokvilnas un vaska radītais materiāls pārtikas uzglabāšanai “Bee in”, veselīgi zirņu krekeri "Krippu" un “GiLine” augļu un ogu sulu konfektes.


Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu un Krāslavas novada pašvaldību augustā organizēja Latvijas un Norvēģijas reģionu un pašvaldību attīstības plānošanas speciālistu vasaras skolu-nometni. Trīs dienu laikā, papildinot profesionālās zināšanas un iemaņas, kā arī daloties labās prakses piemēros, tikās vairāk kā 40 pašvaldību speciālisti no Latvijas un Norvēģijas.
 

Stiprinot abu valstu sadarbību un iepazīstot pašvaldības, vasaras skolas pirmajā dienā, 21. augustā, norisinājās “Novadu vakars”. Tā laikā pašvaldību pārstāvjiem bija iespēja nogaršot un iepazīt novadu dārgumus jeb produktus, kas vislabāk reprezentē katru no pārstāvētajiem reģioniem.
 

Ķekavas novada pašvaldība pasākuma laikā prezentēja trīs inovatīvus, dabai un cilvēkam draudzīgus produktus – Zīmola “Bee in” idejas autores un daugmalietes Ievas Sulutauras radīto alternatīvu polietilēna plēvēm jeb no kokvilnas un vaska veidotu materiālu pārtikas uzglabāšanai, Ķekavā ražotus zirņu krekerus “Krippu”, kas ir proteīniem un šķiedrvielām bagātīga uzkoda, ko uzturā var lietot arī veģetārieši un vegāni, kā arī uzņēmuma “GiLine” radītās augļu un ogu sulu konfektes “Konfelāde”.
 

Kā norāda pašvaldības pārstāve Līga Sēja, šī bijusi lieliska iespēja ne tikai smelties iedvesmu no kolēģiem citās pašvaldībās, bet arī lepoties ar radošām un unikālām idejām, kas tapušas pie mums pašiem. “Dalībnieki labprāt nogaršoja un izmēģināja katru no produktiem. Lielu interesi raisīja produktu ražošanā izmantotās metodes – dabai draudzīgi un veselīgi produkti tika novērtēti gan no vietējo pašvaldību puses, gan Norvēģijas pārstāvjiem,” stāsta Ķekavas novada pašvaldības Teritorijas plānošanas daļas pārstāve.
 

Reģionu un pašvaldību plānošanas speciālistu vasaras skola-nometne norisinājās no 21. līdz 23. augustam Krāslavas novadā, pulcējot vairāk kā 40 Latvijas un Norvēģijas speciālistus. Konferences mērķis – veicināt pašvaldību attīstības plānošanas speciālistu kompetenci un stiprināt Latvijas-Norvēģijas sadarbību. Vairāk par pasākumu aicinām lasīt varam.gov.lv.
 

Sabiedrisko attiecību daļa

24.08.2017.

 

  Drukāt