Līdz 30. septembrim atvērta pieteikšanās pirmajai Ķekavas novada uzņēmēju gada balvai

Ķekavas novada pašvaldība līdz 30. septembrim aicina pieteikt pretendentus pirmajai Ķekavas novada uzņēmēju gada balvai. Konkursa uzvarētāji desmit nominācijās tiks godināti 20.oktobrī Ķekavas novada uzņēmēju dienu laikā.

 

Lai veicinātu uzņēmējdarbības vides attīstību, godinātu uzņēmēju darbu un popularizētu to devumu novadam, Ķekavas novada pašvaldība pirmo reizi organizē konkursu “Ķekavas novada uzņēmēju gada balva”. Tajā tiks godināti tie uzņēmumi, kas aizvadītajā gadā snieguši nozīmīgu atbalstu Ķekavas novada attīstībai.

 

“Pateicoties Ķekavas novada veiksmīgai atrašanās vietai – Pierīgas tuvums un valsts nozīmes autoceļu tīkls, -  spēlē būtisku lomu, lai mūsu novads uzņēmējiem būtu gana pievilcīgs, lai šeit  uzsāktu un attīstītu savu uzņēmējdarbību. Būtisks nosacījums ir arī veiksmīga pašvaldības un uzņēmēju savstarpējā  sadarbība, kuras atslēgvārdi   ir  - atvērts un konstruktīvs dialogs, kā rezultātā novadā tiktu radītas jaunas darba vietas un veicināta iedzīvotāju labklājība. Lai pateiktos uzņēmumiem par devumu novadā, pašvaldība šogad iedibina jaunu tradīciju - Ķekavas  novada uzņēmēju gada balva,” uzsver Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.  

 

Ķekavas novada uzņēmēju Padome (ĶNUP) ir gandarīta, ka kopā ar pašvaldību tiek organizēts konkurss, kas ļaus no pašu vidus izraudzīties un godināt veiksmīgākos gada uzņēmējus. Šāda konkursa norise ir ļoti vērtīga un vajadzīga, jo spilgti apliecina uzņēmēju sadarbību ar pašvaldību, bet uzņēmējdarbība ir pamats valsts pastāvēšanai un labklājībai.

 

Ikviens interesents ir aicināts izvirzīt savus pretendentus kādai no desmit uzņēmēju gada balvas nominācijām - “Lielākais nodokļu maksātājs”, “Gada ražotājs”, “Gada pakalpojumu sniedzējs”, “Gada mājražotājs/amatnieks”, “Gada jaunietis - uzņēmējs”, “Gada inovācija”, “Gada eksportētājs”, “Gada labdaris”, “Gada izaugsme” un galvenajai nominācijai “Gada uzņēmējs”. Ar pretendentiem izvirzītajām prasībām un konkursa vērtēšanas kritērijiem var iepazīties konkursa nolikumā.

 

"Mēs visi vēlamies dzīvot sakārtotā vidē, kur var skolot savus bērnus, bet uzņēmēji varētu veltīt laiku galvenajam uzdevumam - uzņēmējdarbībai. Tas visus mūs saliedē, dara stiprākus un arī turīgākus. Tāpēc aicinu ikvienu novada iedzīvotāju atsaukties konkursam un pieteikt savu favorītu - pakalpojuma sniedzēju un uzņēmumu, kas izpelnījies simpātijas un atzinību, lai mēs varētu novērtēt gan jaunus uzņēmumus, gan stabilus tirgus dalībniekus," aicina ĶNUP valdes priekšsēdētājs Inārs Bāgants.

 

Gada balvas pretendentus var pieteikt līdz 30. septembrim, aizpildot drukāto vai elektronisko pieteikuma formu. Drukātā veidā aizpildītais pieteikums jāiesniedz kādā no Ķekavas novada pašvaldības pārvaldēm Ķekavā, Baložos vai Daugmalē.

 

Uzvarētāju katrā nominācijā noteiks domes apstiprināta žūrijas komisija septiņu komisijas locekļu sastāvā. To vidū ir biedrības “Ķekavas novada uzņēmēju padome” un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji, kā arī LIAA Jūrmalas biznesa inkubatora vadītājs Rihards Zariņš. Komisijas priekšsēdētāja pienākumus pildīs Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.

 

Ķekavas novada pašvaldība kā uzņēmējdarbību atbalstoša pašvaldība 20.oktobrī aicina uz Ķekavas novada uzņēmēju dienām, kuru laikā norisināsies dažādas meistarklases un uzņēmēju izstādes, kā arī notiks konkursa “Ķekavas novada uzņēmēju gada balva 2017” svinīgā apbalvošanas ceremonija.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

04.09.2017.

 

  Drukāt