Ekspluatācijā nodots Ķekavas sākumskolas baseins un sporta zāle: svinīgā atklāšana 23. septembrī

Ekspluatācijā nodots Ķekavas sākumskolas baseins un sporta zāle, kas ar aizraujošu sporta pasākumu programmu plašākai auditorijai tiks atklāts 23. septembrī.


Ekspertu komisija pieņēmusi ekspluatācijā Ķekavas sākumskolas 3. un noslēdzošās kārtas projektu.
 

Oficiāla Ķekavas sākumskolas 3. kārtās atklāšana notiks 23. septembrī, Eiropas sporta nedēļas laikā, plkst. 12.00. Atklāšanas pasākums visas dienas garumā priecēs apmeklētājus ar vērienīgu aktivitāšu programmu – tostarp Ķekavas novada sporta skolas kvalifikācijas sacensībām peldēšanā, basketbola un futbola klubu draudzības spēlēm, mākslas vingrotāju priekšnesumiem un Latvijas čempionāta spēli florbolā.
 

“Realizējot Ķekavas sākumskolas 3. kārtas projektu, sākumskolas baseina un sporta zāles izbūvē tika izmantoti ilgtspējīgi un dabai draudzīgi risinājumi. Kopā ar būvdarbu veicējiem un būvprojekta izstrādātājiem esam modernizējuši 2012. gadā pārstrādāto peldbaseina projektu. Baseinā iebūvētas jaunākās paaudzes ūdens filtrācijas sistēmas, kā arī Šveices uzņēmuma Omega automātiskās laika skaitīšanas sistēma sporta sacensībām, visā kompleksā uzstādīts LED apgaismojums, savukārt sporta zālē - multifunkcionāls tablo, tādējādi radot piemērotu vidi skolēniem, sporta skolas audzēkņiem un iedzīvotājiem, kuri turpmāk izmantos šīs telpas,” stāsta Ķekavas novada pašvaldības Attīstības daļas projektu vadītājs Jānis Vītoliņš.
 

Jaunajā ēkā izbūvēta standartiem atbilstoša sporta zāle, lielais peldbaseins ar četriem 25 m gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, kā arī bērnu baseins peldētprasmes apguvei. Tāpat projekta 3. kārtas izbūves laikā pagarināta lietus kanalizācija līdz Īgumu ielai, kā arī Nākotnes ielā izbūvēta skolēnu autobusu pietura, tādējādi nodrošinot labāku infrastruktūras pieejamību.
 

Plānots, ka baseinu turpmāk izmantos Ķekavas sākumskola, sporta skola un citas novada izglītības iestādes, bet no mācībām brīvajā laikā tas būs pieejams arī novada iedzīvotājiem. Ņemot vērā, ka šobrīd norit baseina un sporta zāles nodarbību grafika plānošana, iedzīvotāji drīzumā tiks informēti par baseina apmeklējuma iespējām.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

07.09.2017.

 

  Drukāt