Esi aktīvs Ķekavas novadā!

Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra ar nebijušu pasākumu programmu plāno pavadīt Eiropas Sporta nedēļu, kas šogad Latvijā norisināsies 23. - 30. septembrī. Šīs nedēļas ietvaros novada iedzīvotājiem un tā viesiem tiks piedāvātas daudzveidīgas veselību veicinošas fiziskās aktivitātes.

 

Līdzās jau ierastām aktivitātēm šogad ikvienam būs iespēja piedalīties noskrieto, noieto, nonūjoto kilometru rekorda uzstādīšanā Ķekavas novadā tradicionālo veselības apļu ietvaros, noskaidrot veiksmīgāko sēņotāju pirmajā Ķekavas novada čempionātā sēņošanā, kā arī būt aktīviem ikdienā neierastā atmosfērā un piedalīties veselības veicināšanas aktivitātē “Ķekava naktī – skrien, skrituļo, dip-dapo un brauc ar velo!”.

 

Savukārt īpaši skolas vecuma bērniem pirmo reizi Ķekavā norisināsies novada skolu kauss Piedzīvojumu skrējienā. Skolēni sacentīsies šķēršļu trasē, lai noskaidroto labāko klasi savā vecuma grupā. Piedzīvojumu skrējiens tiek līdzfinansēts no valsts budžeta līdzekļiem un organizēts sadarbībā ar Latvijas sporta federāciju padomi.

 

Eiropas Sporta nedēļu noslēgs novada iedzīvotāju un viesu vidū popularitāti iemantojušais orientēšanās pasākums “Iepazīsti savējos 2017”. Komandas ne tikai sacentīsies savā starpā trīs dažādās grupās - kājnieku, velo un auto -, meklējot kontrolpunktus, kas izvietoti novada teritorijā, bet arī iepazīs vietējo uzņēmumu dažādību un to piedāvātos pakalpojumus, atraktīvākos tūrisma objektus un sporta infrastruktūras iespējas.

 

Piedāvāt tik daudzveidīgu pasākumu programmu Ķekavas novadā iespējams pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansējumam - kopš 2016. gada Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra īsteno Erasmus+ Sports programmas projektu “Vietējo kopienu veselību veicinošu fizisko aktivitāšu stratēģiju izstrādes un īstenošanas prakses Eiropā. “.

 

Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva, lai rosinātu sportu un fiziskās aktivitātes Eiropā. Šī iniciatīva tikai aizsākta 2015. gadā un Eiropas Sporta nedēļas mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un fiziskās aktivitātes, kā arī vairot izpratni par to daudzajām priekšrocībām. Nedēļa domāta ikvienam — neatkarīgi no vecuma, izcelsmes vai fiziskās sagatavotības.

 

 

Sporta aģentūra

11.09.2017.

  Drukāt